Bakan Selçuk'tan YKS Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

07.02.2021-18:13 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-18:11) Bakan Selçuk'tan YKS Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı 'YKS İnteraktif Soru Çözümleri Platformu'nun oluşturulduğunu duyuran Bakan Selçuk, 'Dijital platformda öğrenciler, sunulan canlı derslere interaktif olarak katılabilecekler' ifadelerini kullandı.
Ziya Selçuk yaptığı açıklama ile öğrencilere destek olmak amacıyla sürekli yeni kaynaklar ve projeler oluşturduklarını ifade ederek, 'Bu kapsamda çok sayıda destek paketini daha önce paylaşmıştık. Şimdi bunlara bir yenisini ekliyoruz. YKS'ye hazırlanan öğrencilerimize yönelik yeni dijital platformda öğrenciler, sunulan canlı derslere interaktif olarak katılabilecekler. Uygulamanın öğrencilerimiz ve sınava hazırlık sürecindeki tüm adaylarımız için motivasyonlarını artıracak, karşılıklı etkileşimle rahat bir çalışma modeli sunacak faydalı bir kaynak olmasını diliyorum.' dedi.

'BAKANLIK'DA AÇIKLAMA YAPTI'

Milli Eğitim Bakanlığı da konuya ilişkin açıklama yaparak milyonlarca öğrencinin gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili detayları paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı şu açıklamayı yaptı: Dijital platformda canlı olarak çözülecek sorular, EBA Akademik Destek'ten ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) – Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarında çıkmış sorulardan seçildi. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayın yapılacak dijital platform, YKS'ye hazırlanan tüm öğrencilere ve sınav maratonundaki tüm adaylara açık olacak. Canlı yayındaki sorulara öğrencilerin interaktif katılım sağlayabilmeleri için, yayın esnasında link paylaşılacak. Öğrenciler bu link üzerinden cevaplarını gönderebilecek, ayrıca soruların çözümleriyle ilgili merak ettikleri ayrıntıları yorumlar sekmesinden sorabilecek. Platform öğretmenleri ise, o sorulara gerektiğinde anlık olarak, gerektiğinde ders sonrasında düzenli periyotlarda cevap verecek

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal