Zilhicce ayı ne zaman idrak edilecek 2024? Zilhicce ayı anlamı nedir?

Kurban Bayramı öncesi araştırılan konular arasında yer alan Zilhicce ayının başlangıç tarihi Müslümanlar tarafından merak ediliyor. Zilhicce ayının ne zaman idrak edileceği ve anlamının ne olduğu sorusunu öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Zilhicce ayı ne zaman idrak edilecek 2024? Zilhicce ayı anlamı nedir? İşte detaylar…

16.04.2024-11:02 - (Son Güncelleme: 16.04.2024-11:02)

Hicri yılın son ayı olarak bilinen Zilhicce ayı hakkındaki araştırmalar, Ramazan Bayramı’nın sona ermesiyle beraber gündemi meşgul eden konular arasında yer alıyor. Hz. Muhammed’in ‘Zilhiccenin ilk on gününden daha hayırlısı yoktur’ şeklinde buyurduğu Zilhicce ayının ne zaman yapılacağını öğrenmek isteyenler internet üzerinden konu hakkında araştırmalar yapıyor. Peki Zilhicce ayı ne zaman idrak edilecek 2024? Zilhicce ayı anlamı Nedir?

Zilhicce ayı ne zaman idrak edilecek 2024?

Zilhicce ayı, hicri takvime göre, yılın 12. ve son ayı olarak 7 Haziran 2024 Cuma günü idrak edilecek.

Zilhicce ayı ne zaman idrak edilecek 2024? Zilhicce ayı anlamı nedir?

Zilhicce ayı anlamı nedir?

Zilhicce ayında oruç tutulması, İslam dininde müstahab (tavsiye edilen) bir ibadettir. Ancak, Zilhicce ayının ilk 9 günü, özellikle Arefe günü olmak üzere bu günlerde oruç tutmanın faziletine inanılır. Arefe günü, Zilhicce ayının dokuzuncu gününe denk gelir ve bu gün oruç tutmak, Müslümanlar arasında yaygın bir uygulamadır. 

Bu ayın ilk 10 gününde oruç tutmanın sevap olduğuna inanılır ve özellikle Arefe günü oruç tutmak büyük önem taşır. Bu nedenle, Zilhicce ayında oruç tutmak ibadetle meşgul olmayı, manevi bir arınma sürecine girmeyi ve Allah'ın rahmetinden bolca yararlanmayı amaçlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal