Formunu korumak isterken ihtiyacı olan besin kaynaklarını da sağlamak isteyenler için enfes bir tarifi derledik! Son derece pratik bir hazırlanışı olan zeytinyağlı iç baklayı mutlaka denemelisiniz. İşte zeytinyağlı iç bakla tarifi...
MALZEMELER
Üzeri için:
NASIL YAPILIR?
Soğanları kabuklarını soyduktan sonra ince olacak şekilde yemekli doğrayın. Sarımsaklarında kabuklarını soyup minik minik doğrayın. Tencerenin içerisine zeytinyağı ve soğanları alıp güzelce kavurun. Daha sonra iç baklaları da ekleyerek birkaç dakika kavurup üzerine su, tuz ve şekeri ekleyin. Kapağını kapatıp 15-20 dakika boyunca pişirin. Bu süre baklanın tazeliğine göre uzayabilir veya kısalabilir. Pişen baklaları oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin. Dinlenen ve ılık bir hale gelen baklaların üzerine zeytinyağını gezdirip ince kıydığınız dereotu ile süsleyebilirsiniz. Zeytinyağlı iç bakla salatanız hazır, afiyet olsun...