Zeytin Çekirdeği Yutmak Zararlı mı? Zeytin Çekirdeği Mideyi Yorar mı?

Hakkında çok fazla yorum yapılan ve bazı uzmanların yutulmasında zarar görmediği zeytin çekirdeği aslında zararlı mı? Zeytin çekirdeği mideyi yorar mı? Kahvaltıların vazgeçilmezi zeytinin çekirdeği ne işe yarar? İşte zeytin çekirdeği hakkında bilmek istedikleriniz.

11.06.2019-10:16 - (Son Güncelleme: 11.06.2019-12:16) Zeytin Çekirdeği Yutmak Zararlı mı? Zeytin Çekirdeği Mideyi Yorar mı?

Zeytin çekirdeğinin mideye ve sindirim sistemimize faydalarını savunanların tersine zeytin çekirdeği yutmanın zararlı olduğunu söyleyenlerin sayısı da oldukça fazla. Bu fikrin altında ise sofralık zeytinlerin işleme esnasında yapısının değiştiği ve iyileştirme etkisini kaybettiği görüşü yatıyor. Yani piyasada satılan zeytinlerin çekirdekleri sağlığa yarar sağlamadığı gibi mideyi de yorarak ona zarar veriyor. Hatta apandisit gibi hastalıklara bile davetiye çıkarıyor.

YARARLARI BOZULMUŞTUR

Bu konuda araştırmacı Faruk Durukan şunları dile getiriyor: "Halk arasında yararlı olarak bilinen, zeytin çekirdeklerinin yutulması konusu hatalı bilgidir. Zeytin çekirdeğinin yutulması son derece zararlıdır. Zeytin çekirdeği yutulunca vücuda hiçbir yarar sağlamayacağı gibi vücudu yorar. Çünkü yutulan zeytin çekirdekleri, sofralık zeytinlerin çekirdekleridir. Bu zeytinler fermente olmuştur. Yani turşu olmuştur ve çekirdekteki embriyoda bulunan bütün yararları bozulmuş oluyor." 

Siz yine de temkinli olmaktan yanaysanız piyasada satılan öğütülmüş zeytin çekirdeği tozu gibi ürünlere şans verebilirsiniz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal