Kırmızı Kan Hücrelerini Arttıran Mucize Besin: Gün Kurusu

Araştırmalar, Malatya'da yetiştirilen gün kurusu kayısılı yem verilen deneklerin kırmızı kan hücrelerinin arttığını ortaya koydu. Peki bu mucizevi besini ne kadar ve ne sıklıkla tüketmek gerekiyor. İşte cevabı...

10.06.2019-14:28 - (Son Güncelleme: 10.06.2019-14:27)

Kayısının faydaları üzerine yapılan araştırmada, amaçlarının kayısının faydalarını bilimsel verilerle ortaya çıkarmak olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi İsmet Yılmaz, sıçanların yemine yüzde 1, yüzde 2,5, yüzde 5 ve yüzde 10 oranında gün kurusu katarak 30, 60 ve 120 gün sonunda kan değerleri üzerindeki değişimi inceledi.

KAN HÜCRELERİ ARTTI  

Çalışmaları bilimsel makalelerde yayımladıklarını söyleyen Yılmaz, "Kayısılı yem verilen ve özellikle 120 günlük sürede incelediğimiz deney hayvanlarının kırmızı kan hücresi dediğimiz alyuvarlarında belirgin bir artış olduğunu gözlemledik. Dolayısıyla kansızlık sorunu olan kişilerde kayısının çözüm olabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

SÜREKLİLİK ÖNEMLİ  

Kırmızı kan hücrelerinin artışında yüzde 1'lik oranın ideal olduğunu belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Daha az düzeyde fakat daha fazla sürede tüketmenin diğerlerine göre daha pozitif etkisi var. Diğeri israfa sebep olabiliyor, aynı zamanda kayısının lif içeriğiyle bağırsak florasının beslemesi gerek. Bağırsak florasının beslenmesiyle birlikte K vitamini ve B grubu vitamin sentezini, onlarda kan yapımında kemik iliğinde kan yapımında fonksiyonel maddeler olduğu için pozitif etkilerinin olduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla yüzde 1'lik oran çok ideal."

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal