Her Gün Kaç Tane Zeytin Yemek Gerekir? Tok Tutan Zeytin Çorbası Tarifi

Her gün kahvaltıda mutlaka tükettiğimiz zeytin hangi hastalıklara iyi gelir? Zeytinin kalp sağlığı açısından faydaları nelerdir? Tok tutması ve sindirimi kolaylaştırması nedeniyle tercih edilen zeytinin çorbası olur mu demeyin! İşte zeytinin faydaları ve zeytin çorbası tarifi!

07.06.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-15:40)

İçeriğindeki A, D, E, K vitaminleri ve kalsiyum gibi besin değeri yüksek olan zeytini diyet listelerinde günde 5-6 adet tüketmek gerekiyor. Sindirim problemlerine iyi gelen ve uzun süreli açlık hissettirmeyen zeytin çorbasını sizler için derledik. Tok tutan zeytin çorbasının tarifi...

MALZEMELER  

Yeşil + siyah zeytin
Tam buğday unu
Sarımsak
Pul biber
Soğan
Mantar

YAPILIŞI  

Mantarın köklerini elinizle kırarak ayırın. Öte yandan siyah ve yeşil zeytinleri tencereye koyup soğanları kavurmadan doğranmış şekilde tencereye katın.Uğraşmaya vaktiniz varsa zeytinin çekirdeklerini ayıklayıp, yoksa olduğu gibi zeytinleri koyabilirsiniz. Kaynattığınız suyu tencereye boşaltıp 1 ya da 2 taşım daha kaynatın.

Dilerseniz yumurtanın sarısını limonla çırpıp beyazını kestirmeden karışıma ekleyerek terbiye yapabilirsiniz. Eğer terbiye etmek istemezseniz biraz sumak ekleyebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal