Japonlara Özgü Dondurma Mochi Evde Nasıl Yapılır?

Japonların severek tükettiği ve onlara özgü olan Mochi dondurmasını denediniz mi? Tatlılar arasında sıklıkla tükettiğimiz dondurmada farklı tatlar keşfetmek istiyorsanız tarifimize mutlaka göz atın. İşte içinizi ferahlatacak Mochi dondurması tarifi.

07.06.2019-13:00 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-12:45)

Diğer dondurmalardan biraz farklı olan mochi dondurması Japonların deyişi ile japon lokumu olarak da biliniyor. Hazırlaması kolay olan mochi tarifini siz de evde yapabilirsiniz. İşte bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği mochi dondurma tarifi! 

MOCHİ DONDURMASI  

Malzemeler; Tercih ettiğiniz bir dondurma çeşidi, 1 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı su, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı nişasta.

Yapılış aşaması; derin bir kabın içerisine su, pirinç unu, pudra şekeri, nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Ardndan elde ettiğiniz karışım hamur kıvamında olacaktır. Hamuru mutfak tezgahında veya bir tahtanın üstünde açtıktan sonra hamuru küçük parçalara bölüp içerisine sevdiğiniz dondurmadan ekleyin. Sonra afiyetle yiyebilirsiniz!

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal