Zelenskiy'den çok konuşulacak çağrı: Saldırıya geçin!

Rusya Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle sürerken sivillerin tahliyesi için alınan ateşkes kararı kısa sürdü. Ukraynalı müzakereci heyetlerin 3. tur görüşmelerin pazartesi günü yapılacağını duyurmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy kameraların karşısına geçerek halkına seslendi. Yayınlanan video mesajda Zelenskiy, 'Düşmandan kazanılan topraklarımızın her metresi zafere doğru bir adımdır, saldırıya geçin' açıklamasında bulundu.

06.03.2022-10:06 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-12:47)

Rusya Ukrayna savaşı her geçen gün şiddetlenirken devlet başkanlarından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy kendi sosyal medya hesabından Ukrayna vatandaşlarına açıklamalarda bulundu. Halkının kaçmadığını, direnişi sürdürdüğünü belirten Zelenskiy şu mesajları verdi: 

Geçici olarak buradalar

Geçici olarak şehirlerinde durduklarını belirterek, 'Şehriniz geçici olarak işgal edildiğinde protesto etmek özel bir kahramanlıktır. Zırhınız olmasa bile zırhlı araçlardan kaçmıyorsunuz. İşte bu yüzden geçici olarak buradalar.


Saldırıya geçin

Halkımız, Ukraynalılarımız geri çekilmiyor. Vazgeçmiyorlar. Direnişi sürdürüyorlar. İşgalcilere, evinize gidin diye bağırıyorlar. Düşmandan kazanılan topraklarımızın her metresi zafere doğru bir adımdır, saldırıya geçin. Dışarıya çıkarak direnmeliyiz.

Bu kötülüğü şehirlerimizden kovmalıyız

Herson'da olduğu gibi. Berdyansk'ta olduğu gibi. Melitopol'de olduğu gibi. Konotop'ta olduğu gibi. Dışarı çıkıp bu kötülüğü şehirlerimizden kovmalıyız.'

Sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında Donbas'a da konuşan Zelenskiy, 'Donbas! Senin hakkında ne dediklerini hatırla. Kimse Donbas'ı dizlerinin üstüne çöktürmedi. Birçoğunuzun Ukrayna'nın sizden nefret ettiğine inandığını biliyorum. Saldıracaklar, yıkacaklar yalanını, Rus televizyonlarında her gün söylüyorlar. Ama 8 yıl önce Donetsk'i 8 yıl sonra Harkov'u karşılaştırın.' açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal