Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den AP'ye Çağrı: Bizimle olduğunuzu gösterin

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu’na video konferans yöntemiyle bağlandı. Konuşmasında Ukrayna halkının büyük mücadele verdiğini belirten Zelenskiy, Avrupa Birliği’ne çağrı yaptı.

01.03.2022-15:15 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-16:51)

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı devam ederken Avrupa Parlamentosu’na video konferans yöntemiyle bağlanan Volodomir Zelenskiy, bir konuşma gerçekleştirdi. 

Zelenskiy, savaşın 6’ncı gününde Ukrayna’nın mücadele vermeye devam ettiğini belirterek bir kez daha AB’ye çağrıda bulundu. Rusya’nın tüm sınırları bloke ettiğini söyleyen Zelenskiy, ‘Sizinle minimumda eşit olduğumuzu gösterdik. Siz de bizimle olduğunuzu gösterin. Bizi bırakmayacağınızı söyleyin’ diye konuştu.

Özgürlüğün bedeli bu

Video konferans ile bağlanan Zelenskiy, ‘Avrupa değerleri için hayatımızı feda ediyoruz. Ukraynalılar inanılmaz insanlar. Ülkemizin en büyük meydanı, özgürlük meydanı, Avrupa'nın da en büyük meydanı, 2 kruz füzesi özgürlük meydanına düştü. Bizim için özgürlüğün bedeli işte bu. Vatanımız için, özgürlüğümüz için savaşıyoruz. Tüm sınırlar bloke edilmiş durumda. Bugün ne yaşanırsa yaşansın, burası özgürlük meydanı olarak kalacak. Biz güçlüyüz, Ukrayna halkıyız’ dedi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy

Putin 16 çocuğu öldürdü

Rusya’nın tüm sınırları bloke ettiğini söyleyen Zelenskiy, şunları kaydetti: ‘Bugün ne yaşanırsa yaşansın, burası özgürlük meydanı olarak kalacak. Biz güçlüyüz, Ukrayna halkıyız. Biz çocuklarımız yaşasın istiyoruz. Bu adil bir talep. 16 çocuk dün öldürüldü. Putin, buna operasyon diyor. Bu çocuklar hangi askeri operasyonun altında çalışıyor. Putin dün 16 çocuğu öldürdü. Halkımız son derece motive durumda. Özgürlüğümüz için, hayatta kalmak için, yaşamak için savaşıyoruz. 

Bizimle olduğunuzu gösterin

Gücümüzü ispat ettik. Minimumda sizinle eşit olduğumuzu gösterdik. Siz de bizimle olduğunuzu gösterin. Bizi bırakmayacağınızı söyleyin. Gerçek Avrupalılar olduğunuzu gösterin. Işık karanlığa galip gelsin. Yaşasın Ukrayna.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal