Zelenskiy Kiev'den ve Ukrayna'dan kaçtığı iddiası doğru mu? Zelenskiy Kiev'den kaçtı mı? İddialara açıklama geldi!

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Kiev’den kaçtığı öne sürüldü. Zelenskiy’den ise iddialara açıklama geldi. Peki Zelenskiy Kiev'den ve Ukrayna'dan kaçtığı iddiası doğru mu? Zelensky Kiev'den kaçtı mı? İşte konu hakkında son gelişmeler...

04.03.2022-20:51 - (Son Güncelleme: 04.03.2022-21:32) Zelenskiy Kiev'den ve Ukrayna'dan kaçtığı iddiası doğru mu? Zelenskiy Kiev'den kaçtı mı? İddialara açıklama geldi!

Tüm dünyanın yakından takip ettiği Rusya Ukrayna savaşında çeşitli iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın en çok gündem olan isimlerinden birisi olan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky de bu iddialardan nasibini almış görünüyor. Ortaya atılan bazı iddialarda Zeleksky’nin Ukrayna’nın başkenti Kiev’den kaçtığı ve farklı bir şehire gittiği ifadeleri yer almıştı. Söz konusu iddianın sahibi ise ortaya çıktı. Zelensky’nin Kiev’den kaçtığı iddiasını ortaya atan kişinin Rusya Federasyonu Devlet Duma Başkanı Vyacheslav Volodin olduğu öğrenildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ise bu iddiaya yönelik bir son dakika açıklaması yaptı.

Zelensky’den iddialara yanıt

Vyacheslav Volodin’in Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’nin Kiev’den kaçtığını öne sürmesi üzerine Ukrayna Yüksek Şurası’ndan bir yalanlama açıklaması geldi. Zelensky’nin Kiev’den kaçmadığını duyuran kurul  “Rus ordusu Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırdı. Rus tankçıları, nereyi vurduklarını iyi biliyordu. Çenobil’den 6 kat büyük bir felaket olabilirdi. Bu bir terördür.” ifadelerine yer verdi.

Zelensky

Kiev’de patlamalar durmuyor

Rusya ile Ukrayna savaşının en çok yoğunlaştığı yer olan başkent Kiev’de patlamaların ardı arkası kesilmiyor. Şehirde sık sık sirenler çalarken Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi savaşın şu ana kadar yarattığı bilançoyu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 24 Şubat’ta başlayan çatışmalardan bu yana 331 Ukraynalı sivil öldürüldü ve 675 sivil yaralandı. Fakat BM İnsan Hakları Ofisi bu sayısının tahminlerin çok ötesinde olduğunu da dipnot olarak ekledi.

Zelensky’den Erdoğan’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, desteği için Türkiye’ye teşekkür etti. Erdoğan ile ciddi ve samimi bir ilişkilerinin olduğunu söyleyen Zelensky ‘’Erdoğan, sadece drone’larla yardımcı olmuyor biz drone’ları satın aldık. Başka yardımları da var Sayın Erdoğan’ın. Ukrayna’ya yardım ettiği birçok konu var. Siyasi düzeyde birçok girişimi var. Erdoğan güçlü bir lider, çok yardımcı oluyor. Onunla ilgili herhangi bir meselemiz yok. Ukrayna’ya güvenlik garantisi verebilecek ülkelerden bir tanesi.’’ sözlerini sarf etti.

Erdoğan Zelensky

Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmalarda 9. gün de sona ererken ölü ve yaralı sayısında net sayının henüz tespit edilemediği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal