Zayıflamaya Yardımcı Besinler Nelerdir?

‘Ne yesem yarıyor?’ diyenlerden misiniz? Zayıflamaya yardımcı besinlerle kilo probleminden kurtulmanız mümkün. Peki zayıflamaya yardımcı besinler nelerdir? Sizin için araştırdık…

25.04.2018-15:08 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-18:06)

Yemek yemeyi seviyor ama kilo almaktan korktuğunuz için gönül rahatlığınca istediklerinizi yiyemiyor musunuz? Gün içinde tüketeceğiniz besinlerle de kilo verebileceğinizi biliyor musunuz? Sizin için hazırladığımız zayıflamaya yardımcı besinlerle kilo dengenizi koruyabilirsiniz. 

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI BESİNLER NELERDİR?

Gün içinde sanıldığının aksine yediklerinizle de kalori kaybedebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız zayıflamaya yardımcı besinleri diyet listenize ekleyerek istenmeyen kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. 

Peynir

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden beyaz peynir, hem sağlığınız hem de kilo dengeniz için oldukça önemli bir besin. Peynirin içinde bulunan proteinler iştahınızı azaltmaya yardımcı olacaktır.

Bunun haricinde peynirin içerisinde yüksek dozda kalsiyum bulunur ve buda zayıflamanıza yardımcı olan başka bir unsurdur.

Binbir Çeşit Çorbalar

Çorbalar diyet uygulayanlar kaçmaması gereken yiyeceklerden biridir. Çorba tercih ederek birçok öğünü tam porsiyon yemek yemeden geçebilirsiniz.

Çorbaların diğer bir faydası ise çok fazla su içermesidir. Bu da midede oldukça fazla yer kaplar ve tokluk hissi oluşmasına neden olur. Diyet programınıza çorbayı mutlaka eklemeli ve özellikle yumurtalı, sütlü ve etli çorbaları tüketebilirsiniz.

Salatalar

Diyet yapmayı planlayanların listesine ilk eklemesi gereken salatalardır. Öğün aralarında tüketilen salataların kalori miktarı oldukça azdır. Salataların içerisinde bulunan posa nedeniyle midede tokluk hissi uyandırır. Ayrıca düzenli salata tüketimi kabızlık sorununa iyi gelir.

Zeytinyağı

Hazırladığınız zeytinyağı ile yapmanız, metabolizmanızı destekler bu durumda kilo vermenizi kolaylaştırır.

Tarçın

Tarçın, diyet yapanların vazgeçilmez besinlerinden biridir. Özellikle diyabet hastalarının da kan şekerini dengelemede oldukça önemlidir. Tarçın sayesinde gün içerisinde canınızın çektiği tatlı isteğini bastırabilir, diyetinize sağlıkla devam edebilirsiniz. Yağ yakımınıda güçlendiren tarçını gün içerisinde bir kase yoğurtla tüketebilirsiniz. 

Doğal Sirke

Binbir derde deva besinlerden biride şüphesiz ki doğal yapılan sirkeler. Diyet yaparken sirke tüketmek ise size daha uzun süre tokluk hissi yaşatır. Bunun nedeni sirkenin içerisinde bulunan asetik asit sayesinde sindirim hızının yavaşlamasıdır. 

Badem

Bade, kuruyemişler arasında yağlı olmasına rağmen mineral ve vitamin açısından oldukça zengindir. Kalp sağlığı içinde oldukça önemli olan badem, içerisinde omega3 yağ asidi barındırır.

Yapılan araştırmalara bakıldığında kararında tüketilen bademi beslenmelerine ekleyen hanımların badem tüketmeyenlere göre çok daha hızlı bir şekilde kilo verdikleri gözlemlenmiştir.

Yeşil Çay

Yeşil çayın diyet yapanlar için oldukça faydalı olduğu birçoğumuz tarafından bilinir. Yeşil çayın en etkili faydası metabolizmayı hızlandırmasıdır. Bu yüzden günde 1 ila 2 fincan kadar yeşil çay tüketerek hem vücudunuzu temizler hem de gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi karşılayabilirsiniz.

Kırmızı Acı Biber

İçeriğindeki kapsaisin maddesi sayesinde metabolizma hızlandırmakta kırmızı acı biber oldukça etkilidir. Bu yüzden salata ve yemeklerinize bolca kırmızı acı biber eklemeniz size kilo vermede yardımcı olacaktır. Ancak mide rahatsızlığınız varsa dikkatli tüketmenizi öneririm.

Yumurta

Protein bombası olan yumurta tokluk hissi süresini uzatan besinlerden biridir. Bu yüzden özellikle sabah kahvaltınızda 1 tane haşlanmış olan yumurta yemekle gün içerisindeki tokluk sürenizi uzatabilir, gerekli proteini alabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal