Zafer İsminin Anlamı Nedir?

Yeni doğacak çocuklarına isim arayan anne ve babalar, pek çok isim çeşidiyle karşılaşmaktadır. İsim seçerken özellikle dikkat edilen konulardan biri ismin ne demek olduğudur. Peki, Zafer ismi Kur'an'da geçiyor mu?

17.03.2021-16:52 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-17:43) Zafer İsminin Anlamı Nedir?

Ülkemizde birçok farklı medeniyet bir arada yaşadığından dolayı dilimize Türkçe olamayan kelimeler girmiştir. Bu kelimeler arasında isimlerde bulunmaktadır. Özellikle Arapça, Farsça ve Latin kökenli isimler, Türkiye’de sık sık kullanılmaktadır. Yeni doğacak çocukları için isim arayan anne ve babalar da bu adların anlamlarını araştırıyor.

ZAFER NE DEMEK?

Türkiye’de yabancı kökenli ve popüler olan isimlerden biri de Zafer ismidir. Erkek çocukları için kullanılan Zafer, anlamı araştırılan adların başında gelmektedir. 

Zafer kelimesi dilimize Arapçadan gelmiştir. Anlamı Türk Dil Kurumu Sözlüğünde de yer alan bu isimin anlamı ise amaca ulaşma ve başarma olarak ifade edilir. Bunun yanı sıra düşmanı yenme, üstün gelme, utku şeklinde de açıklanmaktadır.

ZAFER İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Zafer ismini taşıyan kişilerin sağduyulu olduğu düşünülmektedir. Ayrıca zeki, pratik düşünen ve düşündükleri işleri hayata geçirmeyi seven kişiler olarak da bilinmektedirler. Arapça bir kelime olmasına rağmen Kur’an-ı Kerim’de geçmeyen isimlerdendir.


ZAFER İSMİNİN KONULMASI CAİZ MİDİR?

Zafer isminin konulmasında hiçbir dini sakınca yoktur ve rahatlıkla Zafer ismi yeni doğan çocuğa konabilir.

ZAFER İSMİ TÜRKÇE Mİ?

Çok sık kullanılan bir isim olan Zafer, Türkçe değil Arapçadır. Dilimizde yer edinen birçok isim gibi Zafer de Türkçe değildir.

ZAFER İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Her ne kadar internet üzerinde zafer isminin Kur'an'da geçtiği yazılsa da aslında Kur'an'da geçmez. Arapça bir isimdir lakin kutsa kitapta geçmemektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal