Sami İsmi Ne Demek?

Ebeveyn olacak kişiler sık sık yeni isimler araştırmaktadır. En çok araştırılan konuların başında ise isimlerin ne anlama geldiği bulunmaktadır. Bir başka araştırılan konu ise seçilen ismin Kur'an'da geçip geçmediğidir. Peki Sami ismi ne demek? Sami ismi Kur'an'da geçiyor mu?

04.02.2021-17:52 - (Son Güncelleme: 04.02.2021-17:52) Sami İsmi Ne Demek?

Kullandığımız isimlerin kedine has anlamları bulunmaktadır. Anne ve baba adayları da yeni doğacak çocuklarına anlamı güzel olan isim vermek istemektedirler. Bu yüzden sürekli olarak internette isimlerin anlamlarına bakan anne ve baba adaylarının araştırdığı isimlerden biri de Sami ismidir.

Peki Sami ismi ne demek? Sami ismi ne anlama gelmektedir? İşte detaylar...

SAMİ İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Arapça kökenli bir isim olan Sami ismi, ülkemizde çok sık kullanılan isimlerden biridir. Birden fazla anlamı bulunmakla birlikte en bilinen anlamı deniz kabuklarının iç yüzünü kaplayan parlak maddedir.

Erkek çocuklar için tercih edilen Sami ayrıca şimşek gibi yiğit, duyan, inleyen ve işiten anlamlarına gelmektedir. Bunun  yanı sıra yüce ve yüksek olarak da ifade edilir.

Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde ise Hz. Nuh'un oğlu olan Sam'dan türediklerine inanılmış beyaz ırkın, Arapça, Asurca, İbranice ve Hebeşçe konuşan birçok kavimlerin toplandıkları kolu olarak açıklanmıştır. Sami ismi Kur'an'da geçmeyen isimlerden biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal