Yüzünü Robota Verene 2,5 Milyon TL

Teknolojide ve robotik çalışmalarda son dönemdeki çalışmalar çığır açtı. İnsansı robotlar bu konuda en dikkat çekicileri. İnsansı robotlar için yüz arayışı haberi gündeme oturdu. Yüz arayışının detaylarını sizler için derledik.

29.11.2021-14:27 - (Son Güncelleme: 06.12.2021-17:21) Yüzünü Robota Verene 2,5 Milyon TL

İnsansı robotlar için gönüllü yüz arayışı gündeme oturdu. Yüzünü robot için bağışlayacak kişiye yüksek bir para ödülünün verileceği açıklandıktan sonra dünyada en çok araştırılan konulardan biri bu oldu. İnsanlar, yüzlerini bağışlamak için sıraya girdi. İşte detaylar…

YÜZÜNÜ ROBOTA VERENE 2,5 MİLYON TL!

İnsansı robotların sayısı artınca birçok iş kolunda insanlar yerine robotlar gelmeye başladı. Özellikle otellerde, AVM’lerde ve havalimanı gibi alanlarda çalışacak olan robotlar insansı görünümleriyle insanları aratmayacak. İnsansı görünüm için robotlara bir insan yüzü arayışına gidildi.

Yayınlanan habere göre yüzünü robotlar için süresiz olarak bağışlayacak olan kişiye tam 200 bin Dolar (2,5 milyon TL) verilecek. Yüzünü bağışlayan kişi gönüllü olarak yüzünün süresiz kullanılmasına izin verecek. Ancak bu izin verilirse yüzü robotlarda kullanılabilecek.

ABD’de yer alan Promobot şirketi insansı robot yapımıyla ilgileniyor. İnsansı robotları o kadar gerçekçi bulunmuştu ki bu durum insanları korkutmuştu. New York merkezli olan bu robot firması, asistan dediği robotların 2023 yılında faaliyete başlayacağını duyurdu. Ünlü insansı robot Sophia’nın yüzünün bilgisayar ortamında yapıldığı biliniyor ancak Promobot bu konuda farklı bir yöntem izlemeyi tercih etti.

Promobot şirketi, kız ya da erkek farketmeksizin her yaştan insanın yüz için başvurabileceğini söyledi. Seçilen yüzün sonsuza kadar kullanımı yüzünü veren kişi tarafından belgelenecek.


YÜZÜNÜZÜ BİR ROBOTA VERMEK İSTER MİYDİNİZ?

Yaklaşık 2,5 milyon TL’ye tekabül eden 200 bin Dolarlık ücretten sonra dünyada birçok insan yüzünü bağışlamak için sıraya girdi. Özellikle ülkemizde artan dolar kurundan sonra Türkiye’den birçok insan yüz bağışlama işlemine nasıl başvuracağını araştırmaya başladı.

Promobot başvuru, promobot face başvuru gibi yarı Türkçe yarı İngilizce aramalar trendler listesine girmiş durumda. Peki, promobot yüz başvurusu nasıl yapılır? Milyonların merak ettiği bu sorunun cevabı her yerde araştırılmakta. İnternet sitesi üzerinden başvuruları alması beklenen Promobot isimli teknoloji şirketi konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmasa da seçilecek yüzün arkadaş canlısı bir izlenim veren bir yüz olması bekleniyor.

Türkiye’den oldukça çok gönüllü olan bu robotik işlemde yüzü seçilen kişinin sesinin de kayıt altına alınması bekleniyor. Seçilecek yüzün Türkiye’den olup olmayacağı merak ediliyor.

Peki, siz yüzünüzü bir robota vermek ister miydiniz?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal