İnsansı Robot Sophia'nın NFT Eseri Satıldı

Hanson Robotics'in ürettiği insansı robot Sophia'nın İtalyan sanatçı Andrea Bonaceto beraber yaptığı eser NFT ile satıldı.

26.03.2021-17:16 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-17:16) İnsansı Robot Sophia'nın NFT Eseri Satıldı

Artık her gün en az bir kez yeni birisinin yeni bir şeyi NFT ile satış yaptığınının haberini görüyoruz. Gelecekte telif sorunlarını ortadan kaldırması beklenen NFT ile birlikte sanat eserleri, videolar, görseller, tweetler gibi pek çok öğenin satışı gerçekleşiyor.

Bugün gelen haberlere göre, dijital olarka imzalanmış bir eser daha alıcısını buldu. Ancak, bu eseri yapan da bir dijital öğe. İnsansı robot Sophia'nın eseri 688 bin dolara satıldı. 

Sophia Instantiation adı verilen eseri Sophia ve İtalyan sanatçı Andrea Bonaceto beraber yaptı. Bonaceto, öncelikle Sophia'nın bir portresini yaptı. Ardından, Sophia bu görüntüyü nöral ağlarla işledi. En sonunda ise Sophia şlediği görüntüye kendi yorumlarını kattı ve proje tamamlandı.

v tarafından üretilen insansı robot Sophia, konuşma yeteneğiyle sık sık gündeme geliyordu. 2016 yılından bu yana talk show programları dahil bir çok etkinlikte yer alan insansı robot, Suudi Arabistan'ın vatandaşlık vermesiyle bir ülkenin vatandaşı olan ilk robot olmuştu.

NFT eserinin satışa çıkarıldığı Nifty Gateway sitesinde yzanlara göre resim, "hiçbir insan yardımı olmaksızın Sophia'nın aldığı kararlara göre" yapıldı. NFT eser yaklaşık olarak 5 milyon 520 bin liraya satıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal