Türkiye'de Oyun Oynayan İnsan Sayısı Açıklandı

Türk Telekom Sabit Hizmetler Pazarlama Direktörü Nilay Altan Türkiye'de 36 milyon oyuncunun olduğunu açıkladı.

26.03.2021-16:18 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-16:18) Türkiye'de Oyun Oynayan İnsan Sayısı Açıklandı

Türk Telekom Sabit Hizmetler Pazarlama Direktörü Nilay Altan, geçtiğimiz günlerde  düzenlenen Ventures60: Oyun Fabrikası etkinliğinde oyun dünyasında Türkiye'nin gidişatına dair yeni açıklamalarda bulundu.

Türk Telekom'un sponsorluğunda düzenlenen etkinlikle Türkiye'de 'gamer' olarak nitelendirilen kişi sayısının 36 milyona ulaştığını söyleyen Nilay Altan, 35 milyon oyuncunun mobil, 22 milyon oyuncunun PC ve 17 milyon oyuncunun da konsol platformlarında oyun oynadığını ifade etti.

Oyuncular arasındaki cinsiyet dağılımı ise şaşırtıyor. Türkiye'deki genel algıya göre kadınlar oyunlarla çok ilgi duymuyor gibi görünse de istatistikler böyle demiyor. Yapılan açıklamaya göre Türkiye'deki oyuncuların yüzde 55'i erkek oyunculardan oluşurken, yüzde 45'lik dilimde ise kadın oyuncular yer aldı.

880 milyon dolar gelir elde eden Türkiye'nin oyun sektöründe 18. sırada yer aldığını ifade eden Nilay Aktan, “Yeni jenerasyonla etkileşim kurabilmek için oyun oynamaya başlamak ve ortak ilgi alanları oluşturabilmek önemli hâle geliyor. Oyun artık eğlenceden ziyade profesyonel olmaya doğru ilerliyor ve oyuncular büyük bir tutkuyla oyun dünyasını takip ediyorlar. Bu doğrultuda oyun dünyasının önemli bileşenleri cihazlar, oyun içerikleri ve altyapı olmak üzere üç başlıkta toplanıyor. Türk Telekom olarak biz güçlü altyapımızı devam eden yatırımlarımızla daha da güçlendiriyoruz. Oyuncuların yüzde 90’ının evinde internet bağlantısı bulunuyor, yüzde 70’e yakın kısmı fiber internet kullanıyor. Türk Telekom olarak bugün 331 bin kilometrelik fiber altyapımız var. Bu oranı daha da yukarıya taşımayı hedefliyoruz. Ayrıca cihaz portföyümüz ve bünyesinde birçok oyun barındıran Playstore platformumuz ile de oyun deneyimini artırıyoruz.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal