Yüzlerce Sınıf Karantinaya Alındı: İstanbul Birinci Sırada

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla pozitif vakalarda artış meydana geldi. Son iki hafta içerisinde İstanbul’da 101 adet sınıf karantina altına alındı. Türkiye genelinde ise yüzlerce okul karantinaya alındı.

18.09.2021-14:54 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-15:12) Yüzlerce Sınıf Karantinaya Alındı: İstanbul Birinci Sırada

Yüz yüze eğitimin başlamasının ardından öğrenciler okullarına kavuştu. Öğrencilerin toplu olarak bir arada bulunması ise vaka sayılarında artışı meydana getirdi. Son iki hafta içerisinde İstanbul’da 101 adet sınıf karantina altına alındı.

POZİTİF VAKALAR NEDENİYLE EN AZ 611 SINIF KARANTİNA ALTINA ALINDI

Cumhuriyet'in haberine göre yüz yüze eğitimin başlamasının ardından artan pozitif vakalar nedeniyle Türkiye genelinde yüzlerce sınıf karantinaya alındı. Pozitif vakalar nedeniyle iki hafta içerisinde en az 611 sınıf karantina altına alındı.

POZİTİF VAKALAR YÜZÜNDEN OKULLAR ALARM VERİYOR

Yetkililerden gelen açıklamalar doğrultusunda ise Ordu Aybastı Fen Lisesi’nin, tüm sınıflarının karantinada olması nedeniyle fiilen kapalı olduğu belirtildi. Öğrenci Veli Derneği konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Derneğin yaptığı açıklamada 'Okullar alarm veriyor. Her yerden sürekli karantina ve vaka haberleri geliyor. Okullar yeterli önlemler alınmadan açıldı. Bu koşulların düzeltilmediği ortamda okulların açık tutulamayacağı herkesin bildiği bir gerçektir. Milli Eğitim Bakanlığı il il, okul okul, karantinaya alınan okulların, pozitif tanısı konulan öğrencilerin, eğitim emekçilerinin sayısını acilen açıklamalı ve gerekli önlemleri almalıdır' ifadelerine yer verildi.

EN ÇOK KARANTİNA İSTANBUL'DA YAŞANDI

En çok karantina altına alınan sınıf sayısı ise İstanbul'da bulunuyor. Öğrenci Veli Derneği’nin hazırladığı salgın raporuna göre bazı illerde karantinadaki sınıf sayısı ise şu şekilde:

İSTANBUL: En az 101 sınıf

ANKARA: En az 30 sınıf

İZMİR: En az 73 sınıf

AMASYA: En az 12 sınıf

ANTALYA: En az 10 sınıf

BALIKESİR: En az 10 sınıf

BURSA: En az 14 sınıf

ÇANAKKALE: En az 12 sınıf

ÇORUM: En az 59 sınıf

DİYARBAKIR: En az 20 sınıf

EDİRNE: En az 8 sınıf

ESKİŞEHİR: En az 14 sınıf

MERSİN: En az 29 sınıf

KOCAELİ: En az 23 sınıf

MUĞLA: En az 14 sınıf

SAMSUN: En az az 27 sınıf

KIRKLARELİ: En az 10 sınıf

MANİSA: En az 11 sınıf

SAKARYA: En az 12 sınıfta karantina var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal