Yüzlerce Fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi!

Yüzlerce fanatik Yahudi İsrail polisinin de desteği ile Mecid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

15.09.2021-17:11 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-17:47) Yüzlerce Fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi!

İsrail zulmüne yine devam ediyor. Yüzlerce fanatik Yahudi İsrail polisinin de desteği ile Mecid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Fanatik Yahudiler baskın yaparak Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

YAHUDİLER İSRAİL POLİSİ EŞLİĞİNDE MESCİD-İ AKSA’YI BASTI

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamada ‘369 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Faslılar) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenledi. İsrail polisinin korumasındaki Yahudi grubun, Harem-i Şerif'in avlularında dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldı. Fanatik Yahudilerin sabah ve öğleden sonra Harem-i Şerif'e girdi’ ifadeleri yer aldı.

YAHUDİLER KUTSAL GÜNLERİNİ BAHANE EDİP MESCİD-İ AKSA’YA BASKIN DÜZENLİYORLAR

İsrail daha önce de defalarca kutsal günlerini bahane ederek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti. Şimdi ise İbrani takvimine göre bu akşam başlayacak olan Yahudilerin en kutsal günü Yom Kippur (Kefaret günü) ve ardından bir hafta sürecek Sukot Bayramı (Çardaklar Bayramı) münasebetiyle fanatik Yahudiler, sık sık Tapınak Tepesi olarak adlandırdıkları Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın çağrıları yapıyor. Yahudilerin kışkırtmaları ve düzenlenen baskınlar nedeniyle bölgede tansiyon sık sık yükseliyor.

İSRAİL, MÜSLÜMANLARIN EGEMENLİK HAKALARINI İHLAL EDİYOR

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Ancak buna rağmen yahudiler, 2003'ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrail'in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. İsrail sürekli usulsüzlük yaparak baskınlar düzenleyip orantısız güç kullanmaya devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal