Hamas'tan Mescid-i Aksa İçin Direniş Çağrısı

Hamas, Filistin halkına seslenerek işgalci Yahudi güçlerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerine karşı yürütülen faaliyetlerin artırılması talebinde bulundu.

05.09.2021-16:27 - (Son Güncelleme: 05.09.2021-16:27) Hamas'tan Mescid-i Aksa İçin Direniş Çağrısı

İsrail polisinin eşlik ettiği, 144 fanatik Yahudi, bugün Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenlemişti. Hamas’ta yaşanan olaylar sonrası Filistin halkına direniş çağrısında bulundu.

HALKIMIZI DİRENİŞE ÇAĞIRIYORUZ

Hamas'ın Kudüs sözcüsü Muhammed Hamade, ‘Her yerde halkımızı, İsrail ordusu ve polisinin himayesinde düzenlenen planlı baskınları reddeden faaliyetler için seferber olmaya ve direnişe çağırıyoruz. Yahudiler bayram kutlama bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları yoğunlaştırma çağrısında bulundu. Aksa'ya saldırma girişiminde bulunmaları halinde onlara kararlı bir şekilde karşılık vermeliyiz’ şeklinde açıklamada bulundu.

HALKIMIZ DİRENİŞİ BU SALDIRGANLIĞI PÜSKÜRTECEKTİR

Hamade açıklamasına ‘Filistin halkından Mescid-i Aksa'da nöbet tutmaları ve avlusunda yoğun bir şekilde varlık göstermelerini istiyoruz. İşgalci bilsin ki Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya yönelik herhangi bir açık saldırı başarıya ulaşmayacaktır. Halkımızın direnişi bu saldırganlığı püskürtmeye, Aksa'yı korumaya ve oradaki halkımızı savunmaya hazırdır’ diyerek son verdi.

Harem-i Şerif'e fanatik Yahudilerce düzenlenen bu tür baskınlar, bölgede gerginliğin sık sık tırmanmasına neden oluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal