Yüzde Delik ve Çukur Neden Olur Nasıl Önlenir?

Yüz bölgesinde oluşan çukur ve delikler neden oluşur? Cilt bakımında dikkat edilmesi gereken hassas noktalardan olan bu durum ile nasıl başa çıkılır? Yüzdeki çukurların önlenmesi için neler yapılabilir gelin birlikte bakalım.

14.11.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-11:48)

 Halk arasında portakal kabuğu görünümü olarak bildiğimiz, özellikle sivilce problemi yaşayanların sık sık karşılaştığı bu durum yağlı ciltlerde hatta karma cilt tipinde olan kişilerde de yaygın şekilde görülmektedir. Gözeneklerin tıkanması ve  temizlenememesi halinde gözenek tıkanıklığı gözeneklerin çok genişleyince silvilce oluşumu gerçekleşir.

YÜZDEKİ DELİK VE ÇUKURLARDAN KURTULMA YOLLARI NELER?

1) Lazer tedavi yöntemi; Fondöten ya da pudra uygulamasının ardından yaygın şekilde görülen gözeneklerden kurtulmak için lazer yöntemini seçebilirsiniz. Lazer yöntemi ile cildin üst tabakasını yakıp alt tabakadan yeni bir cildin gelmesi beklenir. Fakat bu yöntem ile cildin yenilenip kendine gelmesi haftalar boyunca sürebilir. Her ne kadar yüzdeki deliklerden ve çukurlardan kurtulmak için etkili olsa da biraz pahalı bir yöntemdir. 

2) Kimyasal Peeling ile cildi yenilemek; Kısa zamanda etkisini görebileceğiniz bu yöntem cildin üzerinde yüzeysel olan iz ya da deliklerin kapanmasını sağlamaktadır. Cildin üst katmanı kimyasal peeling ile yakılarak yapılmaktadır. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal