Stres Güzelliğinize Gölge Düşürmesin!

Hayatın akan temposu, kalabalık, trafik, ekonomik kaygı, gelecek endişesi ve benzer birçok faktör yoğun stres sorunları yaşamanıza sebep oluyor. Yaşadığınız yoğun stresin cildiniz ve yüzünüz üstünde büyük bir etkisi var.

13.11.2019-12:27 - (Son Güncelleme: 13.11.2019-12:18)

Yoğun stres ve diğer negatif etkenler cildin hızla yaşlanmasına, yağlanma veya kuruma sorunlarının yaşanmasına, akne ve sivilcelere, lekelenme hatta egzama ve sedef gibi dermatolojik pek çok probleme sebep olabiliyor. Akne, uçuk, egzama ve sedef gibi cilt sorunlarının altında aslında birçok psikolojik sorun yatıyor.

 STRESTEN KENDİNİZİ KORUYUN

İç alemimizde yaşadığımız mutsuzluk ve stres cildimizin daha solgun ve cansız olmasına sebep oluyor. Stresin cildiniz üzerindeki direkt veya dolaylı olumsuz etkilerinden uzak kalmak için ilk önce stres etkenini yaratan faktör ve ortamlardan uzak durmanız şart. Fakat bazı durumlarda uzaklaşmanız mümkün olmayacağından, stresin cildiniz üzerindeki etkilerinizi hafifletmek adına çözüm aramanız lazım. Egzama, sedef veya uçuk gibi sağlık problemleri yaşadığınızda muhakkak bir uzman ile görüşmelisiniz. Sivilce, kuruma ya da yağlanma ile kendinize bir cilt temizleme ve cilt bakımı rutini oluşturarak baş edebilirsiniz. Bu dönemlerde cildinizin yabancı olduğu ve reaksiyon gösterebileceğini anladığınız ürünlerden uzak durmalısınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal