Yüzde 10 Değer Kaybetti! Bitcoin Düşüş Yaşamaya Devam Ediyor

Dün piyasada 36 bin 253 dolar seviyesinde işlem gören Bitcoin, bir günde yüzde 10 değer kaybetti.

08.06.2021-08:18 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-08:18) Yüzde 10 Değer Kaybetti! Bitcoin Düşüş Yaşamaya Devam Ediyor

Toparlanmada sorun yaşayan Bitcoin, sert düşüşler yaşamaya devam ediyor. Yatırımcılar, Bitcoin'e karşı olan olumsuz tutumlar nedeniyle tedirginliğini sürdürüyor. Tekrar 1.5 trilyon doların altına düşen Kripto para piyasasının toplam hacmi ise 1.49 trilyona geriledi. 

‘BITCOIN SAHTEKÂRLIK’

ABD eski Başkanı Donald Trump, "Bitcoin'den hoşlanmıyorum. Bana sahtekârlık gibi görünüyor. Dünyanın para birimi dolar olarak kalmalı. Kripto paralarda çok yüksek regülasyonlar olması gerektiğini düşünüyorum" açıklamalarının ardından Bitcoin'de sert satış dalgası görüldü. 

JOE BIDEN YARDIM İSTEDİ

SEC'in ve Tesla'nın Bitcoin'i ödeme yöntemi olarak kabul etmesini kabullenmek istememesi de satışların düşmesine neden oldu. ABD Başkanı Joe Biden'ın da kripto para kullanımı konusunda yardımcılarından detaylı bilgi istediği söylendi. 

TARİHİ ZİRVEDEN ÇOK UZAKTA

Güne 34 bin 449 dolardan başlayan Bitcoin, gün içinde en düşük 32 bin 469 dolar, en yüksek 34 bin 631 dolar seviyesini gördü.

14 Nisan'da 64 bin 813 dolar civarında seyreden Bitcoin, böylece bugün itibariyle Bitcoin tarihi zirvesinden yüzde 50 oranında uzakta kaldı. 

SOĞUK SAVAŞ BAŞLADI 

Tesla CEO’su iş insanı Elon Musk ve eski dostu Binance'ın CEO'su Changpeng Zhao arasında soğuk savaş rüzgârları esiyor. Birbirlerini takip etmeyen ikili ‘para hırsı’na yenik düştü. Kripto paralar konusunda ilginç açıklamalar yaparak milyonları etkileyen Musk'ın davranışlarını doğru bulmayan Zhao, sosyal medyadan eski dostuna imalı tweetler atıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal