Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

2018’den beri emeklilere verilen bayram ikramiyesi Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Peki, Kurban bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek?

07.06.2021-18:17 - (Son Güncelleme: 12.06.2021-15:07) Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Emekliler, kurban bayramı ikramiyesini, bu yıl alacakları ikinci maaş zammı ile birlikte Temmuz ayında alacak. Kimler ikramiye ödemesinden yararlanabiliyor? Başvuru gerekiyor mu?

Ramazan Bayramı’nda verilen bayram ikramiyesinin sonrasından şimdi emekliler Kurban Bayramı ikramiyesi için gün saymaya başladı. İkramiyenin hesaplara ne zaman yatırılacağı vatandaşlar tarafından merak edilirken, zam yapılıp yapılmayacağı da bir diğer önemli soru olarak bulunmakta. Haberimiz içerisinde Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili detayları bulabilirsiniz.

Temmuz ayı ile yılını ikinci maaş zammını yüzde 7 civarında alması beklenen emekliler, dini bayram ikramiyesi de alacak. Geçtiğimiz yıllarda 1000'er liradan 2.000 TL şeklinde ödenen ikramiyeler bu yıl 1.100 TL'ye çıkartıldı. Artış yaşayan ikramiyeler toplam 2 bin 200 TL olarak emeklinin cebine girmiş olacak.

Emekli kurban bayramı ikramiyesi ile ilgili merak edilen soruların cevapları ise şöyle:

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çin'de başlayıp bütün Dünya'yı etkisi altına alan Koronavirüs nedeni ile pek çok kişi geçim sıkıntısına düşmüşken bayramlarda vatandaşlara verilen ikramiyeler bir nebze de olsa emeklinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. 20 Temmuz tarihi Kurban Bayramı’nın birinci günü olacağından ötürü geçen sene ödenmiş olan ikramiye tarihlerine göre bu sene de 12 Temmuz ile 16 Temmuz tarihleri arasında ikramiyelerin verilmesi öngörülüyor. Şu an itibari ile resmi makamlardan net bir tarih gelmemiş olsa da bu tarihler arasında ikramiyenin yatırılması öngörülüyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM GELİR Mİ?

Emeklilere 2018 tarihinde ödenmeye başlamış olan emekli ikramiyesi 3 dönemdir bin TL olarak vatandaşlara yatırılmıştı. 2021 senesinde ise 100 TL zam eklenerek bu rakam 1100 TL oldu. Zam yapıldığı için bir kez daha zam yapılması beklenmiyor. Emeklilere Kurban ikramiyesinin 12 Temmuz ve 16 Temmuz tarihleri aralığında 1100 TL olarak hesaplarına yatırılması öngörülüyor. Ödemelerin net tarihi ise önümüzdeki günler içerisinde belli olacak.

YENİ EMEKLİ OLANLAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR Mİ?

Çiçeği burnunda olan emekliler ise Kurban Bayramı dönemi içerisinde verilecek olan ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacağı konusunda büyük bir merak duygusu yaşıyor. Bu kişilere ise haberimiz içerisinde iyi haberi verelim. Yeni emekliler de Kurban Bayramı içerisinde yatırılacak olan 1100 TL’yi hesaplarına yatmış olarak görebilecek. Temmuz ayı sonuna dek emekli aylığı bağlanmış olan vatandaşlar da yine Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecekler.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Kurban Bayramı 20 Temmuz 2021 tarihinde Salı gününe denk gelecek. Pazartesi arefe gününün yarım günlük tatilinin tam güne çıkarılması halinde büyük olasılıkla bayram tatili 9 gün olacak. Bu nedenle bayram haftası içerisinde bankalarda işlem yapılamayacağı göz önüne alındığı takdirde emekli bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı’nın 1 ya da 2 hafta öncesinden hesaplara yatırılması beklentiler arasında.

Bu tarih de 5 - 11 Temmuz ya da 12 - 18 Temmuz tarihleri arasına denk gelmekte. İkramiyelerin hangi hafta içerisinde yatacağı ile ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması öngörülüyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu sene Temmuz ayının ortasına denk geliyor. 19 Temmuz Pazartesi günü ise Arife olacak. Bayram 20 Temmuz Salı gününden 24 Temmuz Cuma gününe dek devam edecek. Arifenin pazartesi gününe denk gelmesi ile birlikte bayram tatilinin 9 gün olacağı tahmin ediliyor. Bu tahmine göre de 16 Temmuz Cuma günü paydos edecek olan işçi ve işverenler, 27 Temmuz tarihinde yeniden işbaşı yapacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal