Yurt Genelindeki 90 Yaş ve Üstü Evlerinde Aşılanıyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında tüm yurtta 90 yaş ve üzeri kişilere evinde aşılama yapılacak. Toplamda 198 bin kişiye CoronaVac aşısı uygulanacak.

19.01.2021-18:20 - (Son Güncelleme: 19.01.2021-18:19) Yurt Genelindeki 90 Yaş ve Üstü Evlerinde Aşılanıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında huzurevleri, engelli bakım merkezlerinde kalan kişilerin, bunun yanı sıra 90 yaş ve üzeri vatandaşların da aşılanacağını duyurdu. Daha sonra bu sabah 81 ilde aşılama çalışmalarına başlandı.

Ankara Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü ekibi, ilk olarak 95 yaşında olan Rabia Yurtseven'e evinde aşı uyguladı. Ardından 91 yaşındaki Zeliha Tura ve 97 yaşındaki Mehmet Buyraz'a evlerinde aşı yapıldı.

Ekiplerin evlerine kadar gelip aşı yapmalarından memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, yetkililere teşekkür etti.

SON 6 AYDA KORONAVİÜRSE YAKALANANLARA AŞI UYGULANMIYOR

Bu yaş grubundan olan kişilere aşılar sağlık ekipleri tarafından evlerinde uygulanıyor. Olumsuz herhangi bir durum yaşanmaması için önce kişilerin sağlık kontrolünü yapan ekipler, aşı olan kişiyi en az yarım saat gözetim altında tutuyor.

90 yaş ve üzeri aşılama kapsamında olan Ankara'da 11 bin 942, tüm Türkiye’de ise 198 bin kişi bulunuyor. Son 6 ay içerisinde koronavirüse yakalanan kişilere aşı uygulanmıyor.

Tüm yurtta bu yaş grubunda olan kişilerin aşılama çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.

Aşılama, Koronavirüs Bilim Kurulunun oluşturduğu takvim doğrultusunda sürecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal