Yüreğimle Aşarım Klibine Yoğun İlgi

Engelliler Haftası dolayısıyla "Yüreğimle Aşarım" klibi yayınlandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu'nun projelendirdiği klip büyük beğeni topladı.

13.05.2020-09:05 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-09:04) Yüreğimle Aşarım Klibine Yoğun İlgi
AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu'nun projelendirdiği, Turgay Evren'in sözlerini yazdığı eseri ve Muhammed Ekrem Kahraman'ın seslendirdiği "Yüreğimle Aşarım" şarkısı ve klibi ilgi gördü.

Engelliler Haftası dolayısıyla yayınlanan klip, engelliler konusunda farkındalığı artırmak amacıyla hazırlandı.

Şarkının müzik ve düzenlemesinde Ali Tolga Demirtaş'ın imzası bulunuyor.

Herkesin yakınında engelli bireylerin olduğunu belirten Aziz Babuşcu, "Bazen televizyonlarda bir engelli insanın yaşamından bir parça gördüğümüzde içimizden bir his geçer, bir acı hissederiz, gözümüz yaşarır. Benim de yakın çevremde böyle engelli çocuğu olan bir aile var." dedi.

Engeliler Haftasında farkındalık oluşturmak ve duyarlılığı arttırmak için böyle bir çalışma yaptıklarını dile getiren Babuşcu, "Engelli kardeşlerimizin başarıları ve o başarıların hikayesi bağlamında bir şarkı sözü yazabilir ve bunu dönüştürebiliriz diye düşündük. Turgay Bey bununla ilgili sözleri yazdı, Ali Tolga bey müziğini yaptı, Muhammed de seslendirdi. Muhammed ve Ali Tolga ile henüz yüz yüze görüşmedik ama bir ortak payda bizi bir araya getiriyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarında engelliler için pek çok yasal düzenlemenin yapıldığını belirten Babuşcu, şöyle devam etti:

"Hala şehirlerimizde engellilerin her istediğini rahatça yapabileceği imkanlar yeterince tesis edilebilmiş değil. Çok mesafe alınmış olmasına rağmen eksiklerimiz, var tamamlanması gerekenler var. Hem bunları ifade etmek hem de Engelliler Haftası olması itibariyle heyecanlarını paylaşmak amacıyla 'Yüreğimle Aşarım' adlı bu parçamız ortaya çıktı."

Babuçcu, "Klipte pek çok engelli kardeşimizin başarılarından küçük küçük kareler var, bunlar hem engelli kardeşlerimizi kendi içinde motive edip heyecanlandırabilir hem de toplum olarak daha duyarlılık oluşturabilirse mutlu olmuş olacağız." dedi.

İngilizce öğretmeni ve söz yazarı Turgay Evren ise engellilerin yaşadıkları problemleri gündeme getirmek için bu çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Engellilerle empati yapabilmenin önemine dikkati çeken Evren, "Engelli olan kardeşlerimiz de bir çok alanda büyük başarılar elde edebilecek potansiyele sahipler. Dünyada engelli olup da inanılmaz büyük başarılara imza atıp insanlığın önünü açan bir çok örnek var. Bu anlamda Türkiye'de özellikle son yıllarda bu konularda çok büyük bir duyarlılık oluştu. Eskiyle karşılaştırdığınız zaman engelliler artık daha fazla sosyal hayata karışabilirler." değerlendirmesinde bulundu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal