Yunanistan'da Galatasaray Kafilesine Rezillik!

Yunanistan Ligi ekiplerinden Olympiakos ile oynayacağı hazırlık karşılaşması nedeniyle Yunanistan'a giden Galatasaray kafilesi havalimanında yaşadığı skandal olayların ardından ülkemize geri dönme kararı aldı.

13.07.2021-09:49 - (Son Güncelleme: 13.07.2021-09:49)

Oynayacağı hazırlık maçı nedeniyle Yunanistan'a giden Galatasaray, Olympiakos ile karşı karşıya gelecekti.

Karşılaşma öncesinde Yunanistan'da havaalanında Galatasaray kafilesine zor anlar yaşatılması, bir gün önce yapılan PCR testlerinin Yunan yetkililer tarafından kabul edilmemesi ve özellikle kafilemize gösterilen çirkin tavır nedeniyle ülkemize geri dönme kararı aldı.

Galatasaray Spor Kulübü'nün resmi internet sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada ;

' Dostluk havasında bir hazırlık maçı oynamak için gittiğimiz Atina'da, bugün yaşanan olayla birlikte bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır. Türkiye ve Yunanistan arasındaki mutat diplomatik uygulama dışına çıkılarak zaten uluslararası alanda 72 saat geçerli PCR testleri kabul edilmemiş, yeni test istenmiş, teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim ve bazı oyuncularımızın test için yapıcı davranmaları ve ilgili işlemleri yapmalarına rağmen son derece yakışıksız, hatta küstahça bir üslupla davranılmış, çıkarılan zorluklar artarak devam etmiştir. Yunan gümrük personeli ve emniyet güçlerinin bu tavır, uygulama ve davranışını asla kabul etmiyoruz. Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa'da Türkiye'yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır. Yönetim Kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz. Bu süre zarfında olayın ilk anından itibaren bizleri yalnız bırakmayan, kafilemizle irtibatta olan, sorunu dostane ve diplomatik yollarla çözmeye çalışan, başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti Devlet Kurum ve yetkililerine teşekkür ediyoruz. ' açıklamalarına yer verildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yapılan rezil muamele ile ilgili yapmış olduğu açıklamada ;

' Dostluk maçları dostlarladır. Bunu Galatasaray'a yapılmış bir şey olarak görmüyorum. Bunun nereye yapıldığı açık. Ne tarz, ne tavır hiç hoş değildi. Biz bunlara boyun eğecek insanlar değiliz, kulüp değiliz. Hangi vatandaşımıza sorsanız, oralarda sıkıntı yaşamıştır. Daha önce rastlamamıştık ama bugün rastlamış olduk. Gereğini yaptık. Yarın olsa yarın da aynısını yaparız. Tam bir komedi. Hiç kimsenin savunulacak bir tarafı yok. Herkes yaptığı ayıbı biliyor. İnsan kendisini güçlü hissediyor. Nasıl döneriz diye düşünürken bu kez 1-2 saat geçti, Oyuncular hem sıkıldılar hem de açlar. Herhangi bir servis de olmadı. Lounge bölümüne gitmemize müsaade etmediler. Pasaportlarımızı istediler. Deport (Sınır dışı) edeceklerini söylediler. Biz de vermeyeceğimizi söyledik. Bu arada 4 saat geçti. Kaptanlarımız ve hosteslerimiz hazır vaziyette bekledi ve uçağa izin vermediler. Orada kaldık mecburen. Sonra su verdiler. Olympiakos Kulübünden arkadaşlarımız bir hayli çırpındılar ancak olmadı. Kulüple bir alakası yok. Her türlü kulüpten buraya gelenleri havaalanından nasıl aldığımız aşikar. Hakikaten biz başka türlü davranıyoruz. Hangi Türk'e sorsanız, çoğu zaman bazı sıkıntılar yaşamıştır. Hayat tecrübelerle dolu. Bugün de buna rastladık. Biz gereği neyse onu yaptık. Yarın da olsa onu yaparız. Herkes yaptığı ayıbı biliyor. Bu ayıp bir şey. İstanbul'da bir hazırlık maçı almak için uğraşıyoruz. Oynayamazsak da normal antrenmanlarımızla hazırlanırız. O maçı burada telafi ederiz. Bir sorun yok. Türk'ün misafirperverliği kimsede yok. Kimse bize böyle bir tavırla davranamaz. '  ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal