Yunanistan yine tansiyon yükseltti! Türkiye’yi hedef aldılar

Yunanistan Türkiye’ye yönelik ithamlarıyla Ege’de tansiyonu yine yükseltti. Son dönemde yapılan taciz ve provokasyon adımlarını inkar eden Atina yönetimi, iki ülke arasında savaş ihtimalini artıracak bir açıklama yaptı. Detaylar ve fazlası haberimizde...

29.09.2022-10:40 - (Son Güncelleme: 29.09.2022-16:32) Yunanistan yine tansiyon yükseltti! Türkiye’yi hedef aldılar

Türk uçaklarına yönelik tacizleri ve ABD destekli askeri araçları Midilli ve Sisam adalarına uluslararası hukuka aykırı bir şekilde çıkaran Yunanistan yönetimi, "Muhtemel bir savaşta destek sözü" veren Fransa ile Ege'de ortak tatbikata başladı. Tatbikata Yunanistan'ın bütün savaş gemileri katılacak. Son dönemde yapılan taciz ve provokasyon adımlarını inkar eden Atina yönetimi, iki ülke arasında savaş ihtimalini artıracak bir hamle daha yapmış oldu. 

Yunanistan yine tansiyon yükseltti

Gerçekleştirilen tatbikata Yunanistan'ın donanmaya ait tüm savaş gemileriyle katılması dikkat çekti. İskiri Adası'ndan Bozbaba Adası'na kadar geniş bir alanda düzenlenen tatbikatta savaş uçakları, helikopterler, özel birimler ve deniz kuvvetlerine ait gemiler ve denizaltılar da yer alıyor.

Yunanistan Fransa tatbikat

Türkiye’yi hedef aldılar

Fransa ile 1 Ekim'e kadar sürecek ortak tatbikatın başlamasının ardından Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'yi hedef almayı sürdürdü. Kabine toplantısı sonrası konuşan Yunan Başbakan, "Karşı taraf monoton bir şekilde tehditlerini sürdürebilir ama bu oyunda tek başına" dedi.

Türkiye’den NAVTEX mesajı

Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı (SHOD) tarafından yayınlanan NAVTEX mesajında, adaların statüsünün “ihlal edildiği” bilgisine yer verildi.

Mesajda, “Sakız ve Sisam adalarının 1923 Lozan Barış Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Gayri askeri statüde yer alan Sakız ve Sisam adaları Yunanistan tarafından silahlandırıldığı ve askerileştirildiği biliniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal