Asgari ücret 9.900 TL iddiaları gündemde: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan canlı yayında kritik açıklamalar

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan ‘Asgari ücret 9.900 TL olacak’ iddiası sonrası gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Canlı yayında konu hakkında kritik açıklamalar yapan Erdoğan’dan asgari ücret ve EYT konuları hakkında ‘Şüpheniz olmasın’ sözlerini kullandı. İşte detaylar...

29.09.2022-10:10 - (Son Güncelleme: 29.09.2022-16:31)

Asgari ücrete yılbaşında yapılması planlanan zammın ne kadar olacağı sorusu milyonlarca vatandaşın gündemini meşgul ediyor. Enflasyon karşısında ezilen vatandaşın beklentisi yeni asgari ücretin en az 7000 TL olması yönünde olurken, geçtiğimiz günlerde insanları oldukça heyecanlandıran bir iddia ortaya atıldı. İddiada asgari ücrete yüzde 80 zam yapılacağı ve yeni asgari ücretin 9.900 TL olacağı öne sürülmüştü. Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan ‘Asgari ücret 9.900 TL olacak’ iddiası sonrası gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Canlı yayında konu hakkında kritik açıklamalar yapan Erdoğan’dan asgari ücret ve EYT konuları hakkında ‘Şüpheniz olmasın’ sözlerini kullandı.

Şüpheniz olmasın

Katıldığı bir canlı yayında asgari ücret hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Son asgari ücret rakamını aralıkta yapacağız. Arkadaşlarımızla bu konuda görüşmeler yapacağız. Yeni bir adımı yıl sonu itibarıyla atacağız. 2023'e güçlü bir şekilde gireceğiz. Rakam konusunda endişe etmeyin. Hiç şüpheniz olmasın" ifadelerini verdi.

Erdoğan EYT'de son durum ile ilgili ise "Son aşamasına geldi çalışma. Bize sunulan çalışmada da değerlendirme yapacağız." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret 9900 TL

1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz

TOKİ ucuz konut projesine de değinen Erdoğan, "TOKİ'ye başvuru sayısı 1 milyon 750 bin. Arsa sayısını 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kadar talebi öngörmüyorduk. Arsaların altyapısını yaparak verelim diyoruz." dedi.

Asgari ücrete ne kadar zam geldi?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrasında 2022 yılı için asgari ücrete görülmemiş bir zam yapılarak maaşlarda yüzde 52 oranında artış sağlanmıştı. Yapılan zam sonrası asgari ücret 2022 yılı için net olarak 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti. Ancak enflasyon rakamlarının yılın ilk 6 ayında yüzde 70’i aşmasıyla maaşlara ikinci bir zam yapılma ihtiyacı doğmuştu. 

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ikinci bir zam yapıldığını duyurmuştu. Böylece asgari ücret yüzde 30 artışla net 5 bin 500 liraya yükselmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal