Yunanistan yeni sistemlere hayran kaldı: Türk uçaklarına keskin görüş sağlıyor

Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki yeni gelişmeleri Yunanistan basınının manşetlerini süslemeye devam ediyor. Komşu basınının gündeminde Milli Muharip Uçak, Kızılelma, Bayraktar TB-2 ve Anka-S'ye entegre edilecek yeni sistemler yer alıyor.

08.04.2023-10:22 - (Son Güncelleme: 08.04.2023-16:43)

Türkiye’nin gelişen teknolojisi karşısında endişe duyan Yunan basını, Milli Muharip Uçak, Kızılelma, Bayraktar TB-2 ve Anka-S'ye entegre edilecek yeni sistemlerinin Türk uçaklarına keskin görüş sağlayacağını ifade etti. 

Yunanistan yeni sistemlere hayran kaldı

Yunan basını sıklıkla Türkiye'nin savunma sanayii konusundaki gelişmelerini yakından takip ediyor. Gündemlerinde bu defa Milli Muharip Uçak, Kızılelma, Bayraktar TB-2, Anka-S ve Akıncı'ya kurulan sistemler vardı.

CATS Sistemi

ASELSAN'dan bahseden bir Yunan gazetesi ASELSAN bünyesinde yer alan CATS ASELPOD'un yüksek seri üretim rakamlarına ulaştığı ve sahada aktif olarak kullanıldığından bahsedildi.

CATS sistemi ile 200 bin saatin üzerinde uçuş gerçekleştiren Türk İnsansız Hava Araçları'nda (İHA) elekotro-optik tanımlama, gözetleme ve hedefleme sisteminin olduğu bilgisinin verildi.

Gazete aynı zamanda CATS'ın ihraç edildiği ülke sayısının 11'e ulaştığından ve 5 ülkeye daha ihraç edileceğinden bahsetti.

Yapay zeka ile güçlendirilecek

Bayraktar TB-2'nin Aksungur platformunda entegrasyon çalışmaları devam ediyor. Bayraktar TB-2, Anka-S ve Bayraktar Akıncı'nın yapay zeka algoritmalarına koyulacan CATS sisteminin teslimatları Akıncı platformlarında gerçekleşecek.

Bunun yanı sıra ASELFLIR-500 elektro-optik tanımlaması olarak isimlendirilen sistemin gözetleme ve hedefleme sistemiyle ilgili geliştirmelerde son aşanmaya gelindiğinden bahsedildi.

savunma sanayi

Gazete, ASELFLIR-600'ün ayrıca Bayraktar Akıncı ve Aksungur gibi çeşitli platformlarda kullanılması planlanıyor.

Söz konusu sistemler özellikle İHA, SİHA ve TİHA'larda çok uzak mesafelerde hedef tespit, takip ve hedef belirleme yapabilecek.

Milli Muharip Uçak'tan (MMU) da bahseden gazete, TOYGUN ürün grubu içinde bir elektro-optik sensör, hedefleme sisteminin olduğu bir özel geliştirme çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal