Yunanistan Cumhurbaşkanı'ndan Tansiyonu Yükseltecek Türkiye Açıklaması

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Türkiye ile olan ilişkilerini gerecek bir açıklamada bulundu.

17.01.2022-10:40 - (Son Güncelleme: 17.01.2022-15:30)

Sakelaropulu, geçen hafta Atina’da Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı’nın tanıtım törenine katıldı. Burada konuşma yapan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, ‘Pontus Helenizminin akıbeti trajiktir. İnsanlar doğdukları yerleri terk etmek, göç yolunu almak zorunda kalmıştır’ diye konuşmuştu. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YANIT

Bunun üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da ise, ‘Yakın tarihimiz hakkında sarf ettiği mesnetsiz ifadeler esefle karşılanmıştır. Söz konusu iddialar, Anadolu'yu işgale ve istilaya kalkışanın Yunanistan olduğu ve Yunan ordusunun, özellikle Batı Anadolu bölgesindeki masum sivil halka karşı barbarca insanlık suçları işlediği gerçeğini değiştirmemektedir’ yanıtını vermişti. 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TANSİYONU YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYOR

Sakelaropulu, Yunan basın kuruluşu Kathimerini gazetesine verdiği röportajda şu ifadelere yer verdi; ‘Türkiye'nin kabul edilemez taleplerine ve saldırgan eylemleri karşısında, hiçbir şekilde geri adım atmayacağız.’


Her defasında Türkiye ile ilişkilerinin barış içinde çözüme kavuşturmalarını dile getirse de iki ülke arasındaki tansiyonu yine yükseltecek açıklamalarda bulundu. ‘Pontus’ iddialarını yineleyen  Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, tarihte yaşanan gerçekleri kabul etmenin cesaret ve özfarkındalık gerektirdiğinin de altını çizdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal