Yunan medyası telaş içinde: Erdoğan’ın konuşması manşetlerden düşmüyor

Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST’te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri Yunan medyasında geniş yer buldu. ‘’İzmir’i unutmayın’’ ifadelerini kullanan Erdoğan’ın açıklamaları manşetlerden düşmedi.

04.09.2022-09:46 - (Son Güncelleme: 04.09.2022-15:51) Yunan medyası telaş içinde: Erdoğan’ın konuşması manşetlerden düşmüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Samsun’da devam eden TEKNOFEST Karadeniz etkinliğinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda Türk jetlerini taciz eden Yunan tarafını sert bir dille uyaran Erdoğan, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz." sözleriyle Yunanistan’ı uyardı. Bu ifadeler Yunan basınında geniş yer buldu. 

Yunan medyası telaş içinde

Kahimerini Gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadelerini "Erdoğan: Yunanistan'a doğrudan tehdit" başlığıyla "Türk cumhurbaşkanı, Küçük Asya Felaketi'nin 100. yıldönümü zemininde Yunanlıları "İzmir'i hatırlamaya" çağırıyor ve Samsun'daki konuşmasında "bedeli ağır olacak" konusunda uyarıyor. " şeklinde aktardı.

Erdoğan Yunanistan açıklaması

İzmir’i unutmayın

Tovima Gazetesi’ndeki haberde ise  "Erdoğan: Yunanlılar İzmir'i unutmayın - İşgal ettiğiniz adalara bağlı değiliz. " başlığıyla yayınlandı.

Krasian Felaketi’ne gönderme

Newsbomb Greece'in saat 15:37'de girdiği haberde ise, "Yeni zorluklar Erdoğan - Yunanistan için tek bir önerimiz var: İzmir'i unutmayın" başlığıyla "Recep Tayyip Erdoğan, 1922 ve Krasian Felaketi'ne atıfta bulunarak Yunanistan'a karşı yeni bir kışkırtıcı saldırı başlattı." şeklinde bilgi verildi.

Gerekeni yaparız

Onealret gazetesi ise "Erdoğan utanıyor: Yunanistan'ın adaları "işgal etmesi" bizi bağlamaz - Gerekeni yaparız" başlığıyla "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün bir teknoloji festivalinde konuşan ve hatta Yunanistan tarafından "işgal altındaki" adaları işgal etmekle tehdit eden yeni bir Yunan karşıtı hezeyana daldı." şeklindeki haberini paylaştı.

Yunanlılar İzmir’i unutmayın

PhileNews'te yer alan haberde ise "Erdoğan'ın yeni kuruntusu: Yunanlılar İzmir'i unutmayın" başlığına yer verilirken "Yine bir başka hezeyan içinde Türk cumhurbaşkanı, Küçük Asya Felaketi'ne atıfta bulunarak ve 1922'de Yunanlılara kaba bir şekilde hitap etti." bilgileri ise girişte yer aldı.

Erdoğan’ın yeni milliyetçi yanılgısı

Bir diğer  Yunan basını olan News247'de de "Erdoğan'ın yeni milliyetçi yanılgısı: "Yunanlılar İzmir'i unutmayın" başlığıyla "Türk cumhurbaşkanı, tırmanış söylemine sadık kalarak, Yunanlıları "tarihi hatırlamaya" çağırdı ve "devam etmeleri halinde bedeli ağır olacak" dedi." spotuna yer verdi.

Yunanistan’a TEKNOFEST’ten seslenmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Karadeniz 2022’de yaptığı konuşmasında Yunanistan ile ilgili olarak şu ifadelere yer vermişti:

"Ey Yunan, bak tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur, ağır. Yunanistan'a bizim tek cümlemiz var, İzmir'i unutma.

Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz. Dün ülkemizin ayağına prangalar takarak ilerlemesini engelleyenlerin, bir yerlere fırsat kollayarak, beklediğinden emin olun."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal