ABD basını hükümeti uyardı: Türkiye’yi kaybedemeyiz

Rusya ile son zamanlarda diyaloğunu arttıran Türkiye, ABD basının gündeminde. Washington’a çağrı yapan Amerikan basını, ‘’Türkiye mutla bizim tarafımızda olmalı” diye bir haber paylaştı. İşte ayrıntılar...

04.09.2022-09:34 - (Son Güncelleme: 04.09.2022-15:53) ABD basını hükümeti uyardı: Türkiye’yi kaybedemeyiz

Rusya Ukrayna savaşı konusunda hem diplomatik hem de stratejik anlamda kritik adımlar atan Türkiye, dünya basınında konuşulmaya devam ediyor. ABD’nin The Hill gazetesinde yer alan bir analize göre Türkiye’nin Rusya Ukrayna savaşı sırasında ve sonrasındaki rolü göz önüne alınarak ABD’nin mutlaka yanına çekmesi gereken bir müttefik olduğundan bahsedildi. Washington’a çağrı yapan Amerikan basını, ‘’Türkiye mutla bizim tarafımızda olmalı” diye yazdı. 

Türkiye’yi kaybedemeyiz

The Hill gazetesi, 'ABD ve Rusya arasındaki savaşta Türkiye'yi doğru yerde tutmak' başlığıyla yayınlanan analizde ilk olarak Türkiye’nin savaş konusundaki yatıştırma politikası övüldü. Türkiye’nin Batı’ya döndürülmesi gerektiğinin altını çizen gazete, Beyaz Saray’a ‘’Türkiye'nin Batı'ya döndürülmesi için gerekli olumlu ya da olumsuz teşvikler uygulanmaya başlanmalıdır" çağrısında bulundu.

ABD basını Türkiye

Doğru hamleler yapılmalı

Türkiye’nin stratejik önemine vurgu yapan haberde 'Türkiye, Rusya için ölümcül ve tarihi bir tehdit' sözleriyle ülkemizin NATO üyeliği ve Rusya'nın NATO'yla olan ilişkisi konusunda önemli tespitler yapıldı.  "Rusya, Türkiye'yi Batı'dan ve NATO'dan kopararak Doğu Akdeniz'e inmek istiyor" diyen gazete Ukrayna ve Kırım'ın kurtuluşu için verilecek desteği artırabilmek için jeopolitik hamleler yapılması gerektiğini de vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal