Enflasyon artışı promosyonları da arttırdı: Çıkacak fark tek seferde yatırılacak

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), bankalarla maaş promosyonlarıyla ilgili bir görüşme başlattı. Enflasyon düzenlemesi ile gelen başvuruları inceleyecek olan KDK, başvuruyu yapan kurumlarla görüşecek. İşte detaylar...

04.09.2022-09:03 - (Son Güncelleme: 04.09.2022-15:52) Enflasyon artışı promosyonları da arttırdı: Çıkacak fark tek seferde yatırılacak

2021 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi de devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesiyle ilgili bir işçiden gelen talep üzerine harekete geçen Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), bankalarla maaş promosyonlarıyla ilgili bir görüşme başlattı. Enflasyon düzenlemesi ile gelen başvuruları inceleyecek olan KDK, başvuruyu yapan kurumlarla görüşecek. 

Çıkacak fark tek seferde yatırılacak

Çalışanın yaptığı başvuruda banka ile yapılan promosyon anlaşmasının bedeli aylık 111 TL olarak belirlendi. 3 yıl sonunda ise kişiye yaklaşık 4 bin TL ödeme yapıldı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından sonra  artan enflasyonun, promosyon tutarına da aynı oranda yansıması ve enflasyondaki artışa göre artış yapılması talep edildi. Yapılacak değişiklikle çıkacak farkın ise protokolün bitiş tarihine kadar tek seferde çalışanlara yatırılması talep edildi.

KDK görüşme

KDK kurumlarla görüşme yapacak

Başvuruda banka maaş promosyon tutarlarında sürekli artış sağlanması amacıyla yaptığı başvurunun daha önce SGK tarafından reddedildiği ancak promosyon sözleşmelerinin bankalarca revize edilmemesi halinde tek taraflı olarak sözleşmenin feshedilmesinin kurumlara herhangi bir mali külfet getirmeyeceği ifade edildi.

KDK, yapılan başvuruyla ilgili olarak incelemelerin ardından ilgili kurumlarla görüşmeler yapacak.

Promosyonda rekor artış

Bankaların promosyon ödemelerinde ise rekor bir artış yaşanıyor. Adalet Bakanlığı, çalışanlarına 25 bin TL, Anadolu Üniversitesi ise çalışanlarına 41,5 bin TL’lik promosyon ödemesi yaptığını duyurmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal