Bakan Nebati ihracat hakkında konuştu: ‘’Yaşanan dış olumsuzluklara rağmen ihracatımız artıyor’’

Türkiye’deki ihracat rakamları hakkında konuşan Hazine Bakanı Nureddin Nebati, ekonomiyi daha güçlü yapmaya devam ettiklerini söyledi. Bakan Nebati, konuyla ilgili olarak ‘’’Yaşanan dış olumsuzluklara rağmen ihracatımız artıyor’’ yorumunu yaptı. Detaylar haberimizde...

03.09.2022-09:54 - (Son Güncelleme: 03.09.2022-16:28)

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından Türkiye’nin ihracat rakamlarının son durumu hakkında bir açıklama yaptı. Ekonomiyi daha güçlü yapmaya devam ettiklerini söyleyen Bakan Nebati, ‘’Yaşanan dış olumsuzluklara rağmen ihracatımız artıyor’’ sözlerine yer verdi. 

Olumsuzluklara rağmen artıyor

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ihracatın yaşanan olumsuzluklara rağmen arttığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Olumsuz küresel koşullar, zayıf dış talep ve ABD doları lehine gelişen parite etkisine rağmen ihracatımız artmaya devam ediyor. TİM verilerine göre ihracatımız Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,2 oranında artmıştır. İhracattaki artış oranı, Ocak- Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18,3 olarak gerçekleşmiştir.’’ sözlerine yer verdi.

Bakan Nebati ihracart

Bir önceki yıla göre ihracatta olumlu gelişmeler yaşandığını vurgulayan Bakan Nebati, ‘’Böylece, yıllıklandırılmış ihracatımız ağustos ayı itibarıyla 250,8 milyar dolar seviyesine ulaşarak rekor tazelemiştir. Türkiye Ekonomi Modelimiz sayesinde, ihracat odaklı büyümeyle, ekonomimizi daha güçlü kılmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal