İsviçre’nin Alp Dağları gibi: Terörden temizlenen Munzur Dağları, cennete dönüştü

Erzincan ile Tunceli arasındaki 3.300 rakımlı Munzur Dağları, bir zamanlar terör yuvasıydı. Fakat Türk askerlerinin başarılı operasyonları sonrası tamamen terörden arındırılan Munzur Dağları adeta saklı cennete dönüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da fotoğraflarını paylaştığı Munzur Dağları, görüntüleriyle adeta İsviçre’nin meşhur Alp Dağları’nı andırıyor.

03.09.2022-09:32 - (Son Güncelleme: 03.09.2022-16:28)

Yıllar öncesinde teröristlerle kaynayan Munzur Dağları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başarılı operasyonlarıyla tamamen terörden arındırıldı. Bir zamanlar terör yuvası olan Munzur Dağları şu sıralarda nefes kesici manzaralarıyla turistlerin odak noktası oldu. Türk askerlerinin başarılı operasyonları sonrası tamamen terörden arındırılan Munzur Dağları adeta saklı cennete dönüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da fotoğraflarını paylaştığı Munzur Dağları, görüntüleriyle adeta İsviçre’nin meşhur Alp Dağları’nı andırıyor.

İsviçre’nin Alp Dağları gibi

Erzincan ile Tunceli arasındaki 3.300 rakımlı Munzur Dağları, zirvesinde kar, yaylalarında açan rengarenk çiçekler ve akan derelerle dört mevsimin bir arada yaşandığı bir yer olarak dikkat çekiyor. Doğa tutkunlarının merakını cezbeden Munzur Dağları’nın görüntüleri, görüntü yönetmeni Muhammed Kösen ile fotoğraf sanatçısı Emrah Karakoç tarafından çekildi.

Munzur Dağları

Erzincan’ın Tatlısu köyünden başlayıp belirli bir mesafe araçla, ardından patika yolda doğa yürüyüşü yapan Erzincanlı görüntü yönetmeni Muhammed Kösen, fotoğraf sanatçısı Emrah Karakoç ile yerli turistler kilometrelerce yol kat ederek 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağları’na çıktı. Dağların güzelliğini gören ziyaretçiler hayranlıklarını saklayamadı. 

Munzur Dağları

Gür akan dereleri geçip rengarenk açan çiçekleri koklayan yerli turistler kilometrelerce yürüdükleri yolun yorgunluğunu unuttu. Munzur Dağları eteklerinde çadır kurup koyun sürüsü otlatan yaylacılarla çektikleri fotoğraf ve videolarla anı kalıcı kılan ekip, daha sonra yöredeki en büyük buzul göl olan Yeşil Göl’ün etrafında kamp kurarak geri dönüşe geçmeden uzunca mola verdi ve manzaranın keyfini çıkardı.

Munzur Dağları

Bakan Soylu fotoğraflarını paylaşmıştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da geçtiğimiz hafta doğal güzelliğiyle dikkat çeken Munzur Dağları’nın havadan çekilmiş görüntülerini paylaşmıştı. 

İnsansız hava araçlarının (İHA) çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Soylu, ‘’İHA’ların kamerasından Tunceli Munzur’da sıradan bir gün. Şu koyunların dağlarda otlamasına bak. Bu topraklarda artık her mevsim bahar, her mevsim huzur hüküm sürüyor” demişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal