Yunan Basını: Türkler Eskisi Gibi Değil

Doğu Akdeniz Bölgesi üzerinde etkinliğini artırmak isteyen Yunanistan Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nden destek almaya devam etti.

14.10.2021-14:41 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-16:40) Yunan Basını: Türkler Eskisi Gibi Değil

Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi zor duruma düşürmek isteyen Yunanistan'dan büyük bir itiraf geldi. Yunan medyası Türkiye'nin yerli hava sanayisinin eskisi gibi olmadığını çekinilmesi gerektiğini aktardı.

Yunanistan'ın geçtiğimiz günlerde Fransa ile yaptığı savunma anlaşmasının ardından ABD ile de Karşılıklı Savunma İş Birliği Protokol'ünü güncellemesi Yunan medyasında olay oldu. Yunanistan Dışişleri bakanı Nilos Dendias yaptığı açıklamada Amerika Birleşik Devletleri'nin Yunanistan'ın toprak bütünlüğünü koruyacağı garantisini verdiğini söyledi.

SAVAŞ TEHDİDİ DEVAM EDİYOR

Yunanistan'ın son yıllarda imzaladığı anlaşmalarla Türkiye tehdidine karşı önlem aldıklarını belirten Bakan Dendias, ABD'nin Yunanistan'ın değerini bildiğini ve daima destekleyeceğini aktardı. Dendias sözlerine şu şekilde devam etti; "Türkiye, Ege adalarına bitişik Akdeniz'in en büyük çıkarma gemisi filosuna sahip ve Türkiye ile savaş tehdidi devam ediyor" ifadeleri de dikkat çekti.



HER AN SAVAŞ ÇIKABİLİR

Yunanistan'ın ABD ile anlaşması dış basında adeta zafer kazanmış gibi yazıldı. Ancak Yunan medyası ülkede artan Türkiye korkusunun altını çizdi. Türk Hava Kuvvetleri'nin modernliği, yetenekli pilotları ve yerli ve milli havacılık endüstrisi olmasının Yunanistan'ı telaşa sürüklediğini aktardı. 

YERLİ SANAYİ ÜRÜNLERİ ORDUNUN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Aselsan, Roketsan gibi firmalar artık ordunun ihtiyaçlarını en kısa sürede yerli ve milli olanaklar ile karşılıyor. İç pazarda üretilen ürünler dışa bağımlılığı azaltmaya devam ediyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal