Lübnan'ın Başkenti Beyrut'ta Kanlı Çatışma! Ölü ve Yaralılar Var

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta liman patlamasını soruşturan savcıya yönelik protesto düzenlendi. Düzenlenen protesto kısa sürede savaş alanına döndü. Bölgeden çok sayıda ölü ve yaralı bilgisi geldi.

14.10.2021-14:26 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-15:12)

4 Ağustos 2020 yılında Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan limanda gerçekleşen patlamanın yankıları hala şehirde sürüyor. Bugünde patlamayı soruşturan savcıya protesto gerçekleşti. Beyrut’ta protestolar kontrolden çıktı. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah taraftarı olduğu belirtilen kişilerin geçen yılki feci liman patlamasını araştıran yargıcı protesto etmek için toplandığı alanda çatışma çıktı. Çatışmada üç kişinin öldüğü ve 20 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Beyrut'ta geçen yıl kentin limanında meydana gelen büyük patlamayı soruşturan baş yargıcı protesto etmek için toplanan kalabalıkta silahlı çatışmalar çıktı. Olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Adalet Sarayı dışındaki protesto, Yargıç Tarek Bitar'ın görevden alınmasını talep eden güçlü Hizbullah grubu ve müttefikleri tarafından başlatıldı. AP'den bir gazeteci, protesto sırasında bir adamın tabancayla ateş açtığını gördü. Başka bir görgü tanığı, bir binanın balkonundan protestoculara doğru ateş eden insanları gördüğünü söyledi.

PROTESTO'DA 3 ÖLÜ, 20 YARALI

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta liman patlamasını soruşturan savcıya yönelik protesto düzenlendi. Düzenlenen protesto kısa sürede savaş alanına döndü. Bölgeden çok sayıda ölü ve yaralı bilgisi geldi. Çatışmada üç kişinin öldüğü ve 20 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Roket ve uzun namlulu silahların kullanıldığı olay, Beyrut'ta gerginlik ve büyük korkuya yol açtı. Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un güney banliyösü ile Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi destekçilerinin yoğunlukta olduğu Fırın Şubbak bölgesinde yaşanan olayın ardından silah sesleri gelmeye devam ediyor. Lübnan ordusu sivillerden Beyrut'ta çatışma bölgesindeki sokakları boşaltmasını istedi, sokaklarda gördükleri silahlı kişilere ateş açacaklarını duyurdu.

GEÇEN YIL NE OLMUŞTU?

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta geçen sene büyük bir patlama meydana gelmişti. Limanda meydana gelen patlama bütün şehirden görüldü. Patlama sonucu başkentte büyük çaplı hasar oluştu. 4 Ağustos 2020'de Beyrut limanında patlayıcı maddelerin bulunduğu depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti. Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti. Patlamada 200'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaralanan 6 bini aşkın kişiden 1000'den fazlası engelli hale gelmiş, 300 bin kişi de yerinden olmuştu. Ülkedeki dernekler ve sivil toplum örgütleri, hasar gören ev ve işyerlerinin bulunduğu binaların yeniden imarı için çalışmalar yürütüyor. Patlama sonucu Beyrut Limanı çevresindeki 8 kilometrelik alanda etkili olurken, yaklaşık 62 bin konut ve 20 bin iş yeri de hasar gördü. Lübnan'ın başkentindeki Beyrut Limanı'nda geçen yıl gerçekleşen patlamanın başkentte yaşayanlar üzerindeki toplumsal ve ekonomik etkileri devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal