YSK'dan son dakika Van Belediye Başkanlığı kararı: Oy birliğiyle karar verildi

Van'da yerel seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AK Partili aday Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesine yönelik itirazı YSK değerlendirdi. YSK DEM Parti'nin itirazını kabul etti ve Van'da mazbata DEM Parti'li Zeydan'a verilecek. İşte detaylar...

03.04.2024-19:13 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-19:13)

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı tarafından Van Belediye Başkanı seçilen DEM Parti’den Abdullah Zeydan’ın mazbatası verilmemişti. DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu'nun, oy çokluğu ile aldığı kararı YSK'ye taşımıştı.

Oy birliğiyle karar verildi

Öte yandan yaşanan olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), Van İl Seçim Kurulunun, Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı "seçilmemiş sayılması" ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına yaptığı itirazı oy çokluğu ile kabul etti. Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

“Mazbata Abdullah Zeydan’a verilecek”

Karara ilişkin YSK önünde açıklama yapan, DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki de YSK'nin oy çokluğuyla itirazlarını kabul ettiğini belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek" diye konuştu.

PKK terör örgütünü övmüştü

2015 yılında PKK'nın hendek olaylarının düzenlediği zamanlarda Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen yürüyüşte konuşan dönemin HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan skandal ifadeler kullanmıştı. Zeydan açıklamasında "PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar" söyleminde bulundu.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal