YSK seçim itirazlarını görüşmeye devam ediyor: 2 il ve 26 ilçedeki itirazlar reddedildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partilerden gelen itirazları incelemeye devam ediyor. YSK, 2 il ve 26 ilçe konusundaki itirazların reddedildiğini açıkladı. Öte yandan MHP’nin Çorum’un Uğurludağ ilçesinde meclis üye sayısının yeniden hesaplanması yönündeki itiraz ise kabul edildi.

12.04.2024-10:21 - (Son Güncelleme: 12.04.2024-17:26)

Yaklaşık 12 gün önce yapılan yerel seçimlerin ardından partilerin itirazları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından görüşülmeye devam ediyor. Kurulun görüşmeleri neticesinde bazı seçim bölgelerindeki itirazlar sonuçlandı. Buna göre 2 il ve 26 ilçe konusundaki itirazlar reddedildi. 

Seçim itiraz süreci devam ediyor

TRT Haber’de yer alan habere göre; AK Parti'nin Gümüşhane merkez ve Kayseri'nin Akkışla ilçelerinde seçim iptal talepleri, Adıyaman'ın Gölbaşı, Balıkesir'in Balya, Malatya'nın Arapgir ve İzmir'in Güzelbahçe ile Kemalpaşa ilçelerindeki oyların yeniden sayılma talepleri reddedildi.

AK Parti'nin Elazığ'ın Keban ilçesi ve Uşak'ın Banaz ilçesinde mazbatanın iptal edilerek ikinci parti olan AK Parti'ye verilmesi istemleriyle İstanbul Bahçelievler'de belediye meclis üyeliği için oyların yeniden sayılması talepleri de kabul edilmedi. CHP'nin ise Trabzon'un Çarşıbaşı, Samsun'un Alaçam, Afyonkarahisar'ın Bayat, Osmaniye'nin Düziçi, Ankara'nın Bala ve Gaziantep'in İslahiye ilçelerindeki oyların yeniden sayılma talepleriyle Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki seçim iptal istemleri de reddedildi.

YSK seçim itirazlarını görüşmeye devam ediyor: 2 il ve 26 ilçedeki itirazlar reddedildi

Yeniden Refah Partisi'nin Tokat'ın Çamlıbel, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerinde seçimlerin iptali, Kayseri'nin Yahyalı ilçesindeki oyların yeniden sayılması talepleri geri çevrildi. MHP'nin Konya'nın Doğanhisar ilçesi ve Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi, İYİ Parti'nin Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi, DEM Parti'nin ise Mardin'in Ömerli ilçesi ve Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki seçim iptal istemleri de kabul edilmedi.

Yeniden Refah Partisi ve MHP'nin Elazığ merkezdeki, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin ise Trabzon'un Şalpazarı ilçesindeki oyların yeniden sayılma talepleri YSK tarafından reddedildi. YSK, MHP'nin Çorum'un Uğurludağ ilçesindeki belediye meclis üyeliği seçimlerinde ise "meclis üyesi sayısında yeniden hesaplama yapılması" talebini kabul etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal