İran’ın saldırı ihtimali sonrası alarm verildi: İsrail ve GKRY ortak tatbikat düzenledi

İsrail, İran’ın kendisine yönelik olası bir saldırıya hazırlanmak amacıyla Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile ortak bir tatbikat düzenledi.

12.04.2024-09:44 - (Son Güncelleme: 12.04.2024-17:25)

İsrail radyosu tarafından paylaşılan habere göre, İsrail ile GKRY, İran’ın Tel Avivl’e yönelik olası bir saldırı gerçekleştirmesi ihtimaline karşın ortak tatbikat düzenledi. Tatbikatın geçtiğimiz birkaç günde yapıldığı belirtildi.

İsrail ve GKRY ortak tatbikat düzenledi

AA’da yer alan habere göre; Habere göre, "Tatbikat, İran'a yönelik bir saldırı senaryosuna hazırlık amacıyla planlandı." ifadesi kullanıldı. İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze Şeridi ve Lübnan'daki çatışmalarla yoğunlaşmışken yaklaşık altı ay önce tüm tatbikatları askıya almıştı. Ancak Tahran'ın tehditleri gölgesinde, tatbikatlara yeniden başlama kararı aldığı belirtildi.

1 Nisan'da İsrail, Şam'daki İran büyükelçilik binasını hedef alan bir hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili hayatını kaybetmişti. İran, hızla misilleme yapacağını açıklamış ve olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu.

İran’ın saldırı ihtimali sonrası alarm verildi: İsrail ve GKRY ortak tatbikat düzenledi

ABD’den İsrail’e destek açıklamaları

ABD Başkanı Joe Biden, 10 Nisan'da yaptığı açıklamada, olası bir İran tehdidine karşı İsrail'e "sarsılmaz" desteklerini sürdüreceklerini vurguladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise bugün İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran ve bölgedeki vekil örgütlerin tehditlerine karşı İsrail'in yanında olduklarını ifade etti.

ABD merkezli Axios internet sitesinin iki İsrailli yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla, bugün İsrail'i ziyaret ederek, İran'ın İsrail'e yönelik saldırı tehditlerini ele alacak. Ayrıca, İsrail'in savaş kabinesi de Hamas ile ateşkes ve esir değişimi konularını görüşmenin yanı sıra, olası İran misilleme saldırısı gündemiyle bugün yerel saatle 19.30'da toplanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal