YSK Başkanı Sadi Güven, Yerel Seçimde Alınan Güvenlik Önlemlerinden Bahsetti

YSK Başkanı Sadi Güven, yerel seçimlere 3 gün kala seçim güvenliği ile alakalı çok önemli açıklamalar yaptı. Alınan önlemlerden bahseden Güven, "Vatandaş, bütün sandıkların ıslak imzalı sayım döküm cetvelini görme olanağına sahip. Seçimin en önemli güvenlik kodlarından biri de bu" dedi.

28.03.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-10:46) YSK Başkanı Sadi Güven, Yerel Seçimde Alınan Güvenlik Önlemlerinden Bahsetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleriyle alakalı her türlü güvenlik önlemini aldıklarını söyledi.

YSK Başkanı Güven, Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerle alakalı olarak "Fiziki önlemlerin ötesinde seçimin kendi güvenliğiyle alakalı önlemleri de aldık. Vatandaş, bütün sandıkların ıslak imzalı sayım döküm cetvelini görme olanağına sahip. Seçimin en önemli güvenlik kodlarından biri de bu." dedi.

Güven, seçime 3 gün kala seçim güvenliğiyle alakalı bilgi aktardı. Anayasa'nın 79. maddesinin YSK'ya seçimlerin düzen içinde yönetimiyle alakalı vazife verdiğini söyleyen Güven, seçim güvenliğinde en önemli meselenin, oy kullanılan sandıklardaki ıslak imzalı tutanaklar olduğunu söyledi.

"TUTANAKLARI, SEÇİM GECESİ SİYASİ PARTİLERLE PAYLAŞACAĞIZ"

Seçimlerde yarışanın da seçimleri yapanın da siyasi partiler olduğuna vurgu yapan Güven, sandığın başındaki 7 kişiden, başkan ve memur üyenin haricindeki 5 kişinin, o ilçede, son milletvekili seçiminde en fazla oyu alan siyasi partilerin temsilcileri olduğunu anımsattı.

Güven, bu kişilerin sandık başlarında vazife yapacağını söyşeyerek, şöyle dedi:

"Sandık sonuçlarını onlar belirleyecekler, itirazlara ilk aşamada onlar karar verecekler. Onların tutmuş olduğu tutanakları da biz seçim gecesi tüm siyasi partilerle daha önceki seçimlerde paylaştığımız gibi paylaşacağız. Benim anlatamadığım bir şey var Türkiye'de, dünyada ilk bunu biz yapıyoruz. Sandığın başında tutulan tutanakları taramak suretiyle siyasi partilere sevk ettiğimiz gibi seçimlerin kesinleşmesinin ardından, tahmini 10 gün civarında bir süre sonra internette 'www.ysk.gov.tr' adresimizde de paylaşıyoruz. Çok da basit hale getirdik.

"VATANDAŞ, ISLAK İMZALI SAYIM DÖKÜM CETVELİNİ GÖRME İMKANINA SAHİP"

Vatandaş, Türkiye'deki bütün sandıkların ıslak imzalı sayım döküm cetvelini ve tutanaklarını, ilçe birleştirmelerini, il birleştirmelerini kontrol etme, görme olanağına sahip. Seçimin en önemli güvenlik kodlarından birisi de bu."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal