Youtube yapay zekada yeni bir boyuta geçti: Videolarda artık dublaj olacak

Youtube, yapay zeka desteğiyle dublaj alanında yeni bir seviyeye geçti. Buna göre video platformunda içerik üreticileri AI yardımıyla videolarını diğer dillere otomatik olarak kopyalayabilecek. Test aşamasında olan özelliğin şimdilik İngilizce’den İspanyolca ve Portekizce’ye dublaj yapabildiği ancak yakında daha fazla dil desteğiyle geleceği kaydedildi.

24.06.2023-17:33 - (Son Güncelleme: 24.06.2023-17:39)

Dünyanın bir numaralı video içerik platformu Youtube da yapay zekayı uygulaması içerisine dahil etti. ABD merkezli şirket AI yardımıyla platform içerisindeki videoları diğer dillere otomatik olarak çevirmeye yarayan yeni bir özellik üzerinde çalışmaya devam ediyor. Özellik için yapay zeka destekli seslendirme hizmeti Aloud ile anlaşan şirket, Haziran 2023 itibariyle içerik üreticilerinin 70’ten fazla dilde 10 binin üzerine videoyu seslendirdiğini açıkladı.

Videolarda artık dublaj olacak

YouTube’un Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Amjad Hanif, YouTube’un şu anda aracı “yüzlerce” içerik üreticisiyle test ettiğini söyledi.

Youtube Dublaj Özelliği

Yapay zeka ile dillerin kolaylıkla kopyalayabilme kabiliyeti, Youtube’daki bir içerik üreticisinin çok daha fazla kullanıcıya ulaşması anlamını taşıyor. Yapay zeka desteğiyle sağlanan dublaj içeriği, üreticisi için bir videoyu yazıya döküyor ve ardından onu farklı dillere çeviriyor. Sonrasında ise videonun dublajlı hali ortaya çıkıyor.

İlk etapta İngilizce'den İspanyolca ve Portekizce'ye dublaj yapılan sistemde ileride daha fazla dil seçeneği sunulacağı belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal