2023 emekli zammı ne kadar olacak? SSK, Bağ-Kur emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak?

Asgari ücretin yüzde 34’lük zamla 11 bin 402 lira olması sonrası merak edilen konulardan birisi emekli maaş zammı oldu. Temmuz ayında yapılması beklenen zam hakkındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca emeklinin gündeminde. Peki 2023 emekli zammı ne kadar olacak? SSK, Bağ-Kur emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

24.06.2023-16:46 - (Son Güncelleme: 24.06.2023-16:46)

Yaklaşık 1 hafta sonra açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte milyonlarca emeklinin alacağı zamlı maaş belli olacak. Geçtiğimiz hafta içinde asgari ücrete gelen yüzde 34’lük zam emeklilerin beklentilerini yükseltirken, yaklaşık 15 milyon emekli ne kadar maaş alacağını öğrenmek için internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki 2023 emekli zammı ne kadar olacak? SSK, Bağ-Kur emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak?

2023 emekli zammı ne kadar olacak?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram asgari ücrete 6 aylık enflasyonun iki katı tutarında zam yapıldığında dikkat çekerken emekli maaşlarına da benzer bir oranda zam yapılmasını beklediğini ifade etti. Geçtiğimiz Ocak ayında enflasyonun yüzde 15 iken yüzde 30'luk artış yapıldığını ifade eden Muhammet Bayram 'Bu artış değerinin referans olarak kabul edileceğini düşünüyorum. En az bu düzeyde bir emekli maaşı yapılabileceğini öngörüyorum' dedi.

Emekli Maaş Zammı

Emekli maaşına kademeli artış gelecek mi?

Seçim öncesinde en düşük emekli maaşı 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükseltilmiş bu tutar ve arasında rakam alanlar için ise bir düzenleme yapılmamıştı. Emekli maaş zammına düzenleme yapılırken ilk olarak bunun dikkate alınması bekleniyor. 7.500 TL olan en düşük emekli maaşına enflasyon tutarı kadar bir zam yapılması beklenirken 10 bin TL'ye yükselebileceği de konuşuluyor.

Emekli banka promosyonları ne kadar oldu 2023?

Banka promosyonları güncellenmeye başladı. Peki banka promosyonları ne kadar oldu? Ekonomist Muhammet Bayram konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

‘’Emekliler promosyon tutarlarında beklenti içerisinde. Emeklilerimizin enflasyon karşısında korunması adına devletimiz artış yapı. En düşük emekli maaşı 7500 TL’ye artırıldı. Ben en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseltileceğini düşünüyorum.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL olacaksa burada promosyon tutarları da değişecektir. Şu anda emeklilere promosyon ücretleri 7500 TL ile 15000 TL arasında değişiyor.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal