YouTube, O Ülkenin Önünde Diz Çöktü!

Batılı ülkelerin yasalarına bağlı olan ancak İslam ülkeleri ve Doğu ülkelerinin Anayasalarını dahi ayaklar altına alan YouTube, Rusya’nın önünde diz çökeceğini resmen açıkladı.

27.09.2021-11:05 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-11:05) YouTube, O Ülkenin Önünde Diz Çöktü!

Google CEO'su Susan Wojcicki Amerikan Bloomberg TV'ye verdiği röportajda, müzik ve video paylaşım platformu YouTube Rusya'daki sorunları çözmek için mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi.

YOUTUBE RUSYA’NIN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKTÜ

Rusya’nın yasalarına saygın bir yayıncılık gözeteceklerini sıklıkla vurgulayan Wojcicki, tv sunucusunun konu ile ilgili sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Bence gerçekten elimizden geldiğince çalıştığımızdan ve izleyicilere hizmet ettiğimizden emin olmak istiyoruz" dedi ve ekledi: "Eğer hükümetle ilgili bir sorunun olduğu bir noktaya gelirse, üzerimize düşeni yaparız. Bunu çözmek için her zaman en iyisi"

Belirli videoların platformdan kaldırılması hakkında soru sorulduğunda Wojcicki, YouTube'un ücretsiz konuşmayı platformunun "temel değeri" olarak gördüğünü söyledi. "Fakat hükümetlerle çalışırken, yerel yasalar ya da sahada olup bitenler olsun, dikkate almamız gereken birçok şey var. Dolayısıyla her zaman birden fazla husus olacak" diye sözlerine ekledi.

Türkiye'ye yönelik yıkıcı, bölücü ve terör yayınlarına açık alan YouTube'nin Rusya yasalarına gösterdiği saygıyı Türk yasalarına karşı gösterip göstermeyeceği merak ediliyor. Uzmanlar, Türkiye'nin dirayetli duruşuyla YouTube'nin geri adım atacağını belirtiyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal