Youtube Siyasi Reklamları Yasakladı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli video yayınlama platformu YouTube, başlık sayfasının üstünde siyasi içerikli reklam yayınlamama kararı aldığını açıkladı.

15.06.2021-12:43 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-12:43) Youtube Siyasi Reklamları Yasakladı!

Dünyada birçok kişiye gelir kapısı sağlayan ve en popüler video paylaşım platformu olan YouTube, bundan sonra ana sayfanın üst kısmında bulunan reklam alanlarında siyasi içerikli reklam kullanılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

YouTube sözcüsü, yaptığı yazılı açıklamada, ana sayfa başında seçim ve siyasi içerikli reklamların yanı sıra, kumar, alkol ve reçeteli ilaçlarla ilgili reklamların da yasaklandığını belirtti.

Açıklamada; 'Hem reklam verenlerin hem de kullanıcıların ihtiyaçlarını dengelemelerini sağlamak amacıyla gereksinimlerimizi düzenli olarak gözden geçiriyoruz.' dendi.

MANİPÜLASYONU AZALTMAK İSTİYOR

YouTube, reklam politikalarındaki yaptığı güncellemelerin, özellikle hassas olaylar üzerinde durulması gerektiğini düşünerek; ilgili karışıklıkları, yanlış bilgileri ve manipülasyonları en aza indirilme amacıyla yapıldığını söyleyerek yeni sistemi hakkında bilgi verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal