Kılıçdaroğlu: Seçilirsek Suriye İle Barış Sağlayacağız!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yeni bir skandal açıklama daha geldi. Kılıçdaroğlu Esad’e yeşil ışık mı yakıyor? Soruları gündeme geldi.

27.09.2021-10:37 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-10:37) Kılıçdaroğlu: Seçilirsek Suriye İle Barış Sağlayacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Expo 2021 Hatay'da konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu’nun iktidara gelmeleri halinde Suriye ile barış sağladıktan sonra Hatay ve Gaziantep'teki iş dünyasının, Suriye'de yatırım yapmalarını teşvik edeceklerini belirtmesi Kılıçdaroğlu Esad’a yeşil ışık mı yakıyor? Sorusunu gündeme getirdi.

KILIÇDAROĞLU ESED’E YEŞİL IŞIK MI YAKIYOR?

Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki programının ardından Expo 2021 Hatay’ın ilk lansmanında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında ‘İktidara gelmemiz halinde Suriye ile barış sağladıktan sonra Hatay ve Gaziantep'teki iş dünyasının, Suriye'de yatırım yapmalarını teşvik edeceğiz. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Göreceksiniz güzel Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Buna inanmanızı istiyorum’ dedi.

İKTİDAR OLURSAK BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları seçimleri CHP kazanırsa katil Esad ile barış mı sağlanacak tartışmalarını gündeme getirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında ‘Suriyeli kardeşlerimiz var. Zaman zaman şikayet edilir Suriyeli kardeşlerimizden. Suriyeli kardeşlerimize kızmayacağız. Onları buraya getirenlere kızacağız. Suriyeli kardeşlerimizin ne kabahati var? Ama göreceksiniz, inşallah iktidarımızda Suriyeli kardeşlerimizi onların gönül rızasıyla kendi ülkelerine göndereceğiz. Suriye’de barışı sağlayacağız, huzuru sağlayacağız. Tüm bunların hepsini gerçekleştirme azim ve kararlılığındayız. Öncelikle Suriye ile barışacağız, bütün komşularımızla barışacağız. Karşılıklı büyükelçiliklerimizi açacağız ve sonra döneceğiz Avrupa Birliği’ne, diyeceğiz ki ‘Suriyeli kardeşlerimizin Suriye’de evleri yok, yolları yok, okulları yok, hastaneleri yok, kreşleri yok, bunların yapılması lazım. Bunların tamamını yapacağız’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal