Younes Belhanda Yeniden Süper Lig'de

Spor Toto Süper Lig macerasında Galatasaray forması ile boy gösteren Younes Belhanda sarı kırmızılı ekipten olaylı bir şekilde ayrılmıştı. Faslı yıldız beklenmedik bir şekilde Süper Lig'e geri dönüyor!

29.06.2021-11:20 - (Son Güncelleme: 08.07.2021-13:33) Younes Belhanda Yeniden Süper Lig'de

Spor Toto Süper Lig'e 26 yıllık bir aranın ardından tekrardan geri dönen Adana Demirspor, geçtiğimiz sezonu Spor Toto 1. Lig'de şampiyon olarak tamamlamıştı.

Önümüzdeki sezon öncesinde teknik direktörü Samet Aybaba ile yola devam etme kararı alan Adana Demirspor sezona iddialı bir kadro kurarak başlamak istiyor.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın yıldız oyuncu transferlerinde bizzat rol aldığı öğrenilirken Samet Aybaba'nın gelmesini çok istediği eski Galatasaraylı oyuncu Younes Belhanda ile bir süredir gerçekleştirdiği görüşmelerde mutlu sona ulaştı.

31 yaşındaki Faslı oyuncu Younes Belhanda ile 3 yıllık bir anlaşma sağlayan Adana Demirspor, bu sözleşme karşılığında serbest durumda bulunan ve kulüpsüz olan Belhanda için bonservis ücreti ödemecek.

Younes Belhanda'nın Adana Demirspor'a maliyetinin ise senelik bonuslar ile birlikte yaklaşık 3.2 milyon euro olması bekleniyor.

Ülkemizde 2017-2018 sezonundan itibaren Galatasaray forması giyen Younes Belhanda, geçirdiği bu süre zarfında 2 Süper Lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı. Faslı oyuncu geçtiğimiz sezon sırasında yönetimle yaşadığı bir süredir devam eden gerilimli sürecin ardından bir maç sonrasında basına verdiği demeçler sırasında yönetim ile ilgili sarf ettiği sözler sonrasında beklenmedik bir şekilde yollar ayrılmıştı.

Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz'in çok büyük bir rol oynadığı Younes Belhanda'nın ayrılık sürecinin ardından sarı kırmızılılar Faslı oyuncusu ile yol ayrımına gitmişti.

31 yaşındaki tecrübeli futbolcu Fransa'da Montpellier'de başladığı profesyonel futbolculuk kariyerinde 2013-2014 sezonunda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e 10 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştu. Dinamo Kiev kariyeri sırasında kiralık olarak Nice ve Schalke 04 takımlarında forma giyen Younes Belhanda, 2017-2018 sezonunda ise Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'a 10 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında transfer olmuştu.

Younes Belhanda, Galatasaray'da geçirdiği süre zarfında 131 karşılaşmada forma şansı bulurken bu karşılaşmalarda 22 gol ve 26 asistlik bir katkı sağlamıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal