Jose Mourinho Merih Demiral'ı İstiyor!

Avrupa'da en büyük gururlarımızdan biri olan aynı zamanda A Milli takımımızın önemli parçalarından biri olan Merih Demiral için Roma gözünü kararttı. Mourinho'nun takımda görmek istediği Merih için pazarlıklar başladı.

29.06.2021-10:41 - (Son Güncelleme: 29.06.2021-10:47) Jose Mourinho Merih Demiral'ı İstiyor!

Dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho geçtiğimiz günlerde İtalya Serie A ekiplerinden Roma ile anlaşma sağlamıştı. Kadro planlaması için çalışmalarda bulunan ve Roma yönetimi ile isteklerini paylaşan Mourinho'nun transfer listesinin ilk sıralarında Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın yer aldığı öğrenildi.

Son olarak transfer olduğu Dünya devi Juventus'ta istediği kadar forma şansı bulamaması nedeniyle şikayetçi olan Merih Demiral'ın önümüzdeki sezon öncesinde daha fazla süre alabileceği bir takıma transfer olmak istediği öğrenilirken Merih'i isteyen takımlar ise bir hayli fazla.

23 yaşındaki Milli futbolcumuz Merih Demiral için Arsenal, Atalanta ve Milan gibi dev kulüplerin ilgisi bilinirken son olarak bu transfer sürecine dahil olan Jose Mourinho'nun göreve geldiği Roma'nın transferde avantajlı olduğu öğrenildi.

Merih Demiral'ın henüz 23 yaşında olması, bonservisine 18 milyon euroluk bir ücret ödenmesi ve gelişime çok açık bir oyuncu olması nedeniyle oyuncuyu iyi bir bonservis ücreti almadan göndermeye sıcak bakmadığı öğrenildi.

Milli futbolcumuz için bonservis ücreti olarak 40 milyon euro isteyen Juventus yönetiminin bu rakamdan çok fazla aşağı inmeyeceği düşünülüyor.

İtalya Serie A ekiplerinden Roma'nın yeni teknik direktörü Jose Mourinho'nun Milli futbolcumuzu önümüzeki sezonun kadro planlamasında görmek istemesi ve savunmada etkin bir rol vereceği öğrenilirken Roma ve Juventus arasında devam edilen pazarlıklarda bonservis ücreti ve sonraki satıştan yüzde olarak bir anlaşma sağlanarak önümüzdeki günlerde transferin açıklanması bekleniyor.

Ülkemizde Fenerbahçe alt yapısında yetiştikten sonra 2016-2017 sezonunda Portekiz ekibi Alcanenense'ye bonservis bedeli olmadan transfer olan Merih Demiral sonrasında kiralık olarak Sporting Lizbon'a gitmiş ve sonrasında 2018-2019 sezonunda Spor Toto Süper Lig ekibi Aytemiz Alanyaspor'a önce kiralanmış ve ardından ise 3.5 milyon euro bonservis ücreti karşılığında transfer olmuştu.

Özellikle Aytemiz Alanyaspor formasıyla göstermiş olduğu performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan ve bambaşka bir performans sergileyen Merih Demiral adeta parlayan bir yıldız haline gelmişti.

Aytemiz Alanyaspor formasıyla göstermiş  olduğu performansla birçok Avrupa kulübünün dikkatini çeken Merih Demiral için Avrupa'ya transferine ise kesin gözüyle bakılıyordu.

2018-2019 sezonunda kiralık olarak İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo'ya 750.000 euroluk kiralama ücreti ile gönderilen Merih Demiral, gösterdiği performansın ardından İtalyan ekibinde beğeni toplamış ve sonrasında 8 milyon euroluk bonservis ücreti ile birlikte öncesinde kiralık olarak gittiği Sassuolo'ya bonservisi ile birlikte transfer olmuştu.

İtalya'da Sassuolo formasıyla yükselen performansını sürdüren Merih Demiral, büyük kulüplerin radarına takılmışken bu süre zarfında seçilmiş olduğu A Milli takımda göstermiş olduğu performansla da kendine hayran bırakmaya devam etmişti.

2019-2020 sezonunda ise 18 milyon euroluk bonservis ücreti ile birlikte Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olan Juventus'a transfer olmuştu. 

Henüz 23 yaşında olan yıldız futbolcu 24 karşılaşmada ay yıldızlı formayı terletirken göstermiş olduğu performansla büyük beğeni topladı.

Juventus formasıyla 32 karşılaşmada forma şansı bulan tecrübeli savunma oyuncusu 1 gol ve 1 asistlik bir katkı sağlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal