YÖKSİS nedir, nasıl kayıt yaptırılır? YÖKSİS sitem kayıt işlemleri

YÖKSİS’in ne olduğu, nasıl kayıt yapıldığı ve sisteme neden girilmediği merak edilmektedir. Üniversiteden mezun olan öğrencilerin bilgilerinin yer aldığı sistemde zaman zaman sorunlarla da karşılaşılabiliyor. YÖKSİS hakkında merak edilenler araştırılırken bizde yazımızda tüm soruların yanıtını verdik.

23.06.2022-01:43 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-01:43) YÖKSİS nedir, nasıl kayıt yaptırılır? YÖKSİS sitem kayıt işlemleri

Bütün üniversite öğrencilerinin ve mezun olmuş öğrencilerin bilgilerinin yer aldığı bir sistem olarak karşımıza çıkan YÖKSİS, birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu sistem ile üniversite öğrencilerinin birçok bilgisine ulaşılabilir. Resmi bir belge niteliği taşıyan YÖKSİS, artık CV olarak da kullanılmaktadır.

YÖKSİS ne işe yarar?

ÖSYM’nin aldığı karar doğrultusunda üniversitelerden mezun olan öğrenciler ve okumaya devam eden bütün öğrencilerin bilgileri YÖKSİS sistemine yüklenir. Sistem sayesinde öğrencilerin bilgilerinin korunması ve saklanması amaçlanır. Resmi bir belge niteliği taşıyan YÖKSİS, öğrencilere CV oluşturma alanı da tanımaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından veritabanı oluşturulan YÖKSİS sistemi oldukça kapsamlı bilgilere yer verir. Sistem ile öğrencilerin eksiklerini görmesi ve akademik planlamalarını yapabilmesi sağlanır. Bu sistemde sadece öğrenciler değil idari personeller de yer almaktadır. Yani YÖKSİS üniversite öğrencileri için bir e-okul niteliğindedir.

Sistem üniversiteden mezun olmuş öğrencilerinde KPSS, akademik duyurular ve atamalar gibi birçok bilginin de öğrenilmesini sağlar.Sınav başvurusu ve atama bilgileri gibi işlemlerde bu sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

YÖKSİS’e giremiyorum hata veriyor

YÖKSiS’e nasıl kayıt olunur?

YÖKSİS sistemine kayıt yaptırmak isteyen kişiler internet üzerinden ya da üniversitelerin öğrenci işlerinden kayıt yaptırabilirler. Üniversitede yer alan personellerin ve öğrencilerin şifreleri birbirinden farklıdır. Sisteme kayıt yaptırdıktan sonra bilgilerinizin eksik olduğunu fark ettiğinizde bu konu hakkında üniversiteye dilekçe ile başvuruda bulunmanız gerekir.

YÖKSİS’e nasıl girilir?

YÖKSİS sisteminde bilgileriniz üniversite tarafından otomatik olarak gönderilir ve kaydedilir. Yani siz kayıt yaptırmamış olsanız bile bilgileriniz sistemde yüklüdür. Sisteme giriş yapmak için kayıt işleminin ardından aldığınız şifre ve T.C kimlik numaranız ile internet üzerinden giriş yapabilirsiniz.

YÖKSİS’e giremiyorum hata veriyor

Birçok kişi tarafından kullanılan bu sisteme zaman zaman yoğunluk nedeniyle giriş yapamayabilirsiniz. Bu durumla karşılaştığınızda ise bir süre bekleyerek sisteme tekrar giriş yapabilirsiniz.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal