YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? YÖKDİL 2022 sınav sonuçları açıklandı! ÖSYM AİS ile 2022 YÖKDİL sınav sonuçları sorgulama ekranı!

Bu yıl ilki düzenlenen YÖKDİL sınavının sonuçları adayların gündeminde yer alıyor. Gelen son dakika açıklamasına göre; Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'na giren adaylar, aldıkları puanı kullanabilmek için sonuçlara bugünden itibaren erişebilecek. İşte ÖSYM açıklamaları ile YÖKDİL sınav sonuçları sorgulama ekranı ve detaylarını sizler için derledik.

28.03.2022-11:18 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-16:54) YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? YÖKDİL 2022 sınav sonuçları açıklandı! ÖSYM AİS ile 2022 YÖKDİL sınav sonuçları sorgulama ekranı!

YÖKDİL sınav sonuçlarını vatandaş tarafından çok aranmaktaydı. ÖSYM tarafından düzenlenmekte olan bu sınav 13 Mart 2022 tarihinde yapılmıştı. Sınav sonuçlarını öğrenmek için heyecanla bekleyen adaylar, 'YÖKDİL sonuçları açıklandı' haberiyle ÖSYM'yi ziyaret ediyor. ÖSYM, 5 yıl geçerli olacak sınav sonuçlarını duyururken 2022 YÖKDİL sınav sonuç ekranı da aktifleştirildi.

'Değerli adaylarımız, 13 Mart tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2022-YÖKDİL/1 sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlarınızı http://sonuc.osym.gov.tr/ sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum.'


YÖKDİL sınav puanları kaç yıl geçerli?

YÖKDİL'den alınan puanlar sınavın yapıldığı tarih itibariyle 5 (beş) yıl geçerli olmaktadır. Dolayısıyla 2022-YÖKDİL/1 ve YÖKDİL/2 sınavlarından edinilen puanlar 2027 yılına kadar kullanılabilecek.

YÖKDİL sonuçları nereden görüntülenir?

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere 'Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi' işlemini hizmete sunmuştur. Bu bağlamda Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir 'Sonuç Belgesi Kontrol Kodu' basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal